avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune colaterali privilegiati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune colaterali privilegiati

Buna ziua

Matusa sotului meu a decedat in 2008, avand ca mostenitori sotul supravietuitor, 2 surori si 4 nepoti(printre care su sotul meu) de la un frate predecedat, mostenitori care nu au facut certificatul de mostenitor pana acum.
Anul trecut a decedat si unchiul sotului (sotul supravietuitor de mai sus) avand ca mostentori 3 frati si 4 nepoti de la o sora predecata.
Este vorba de mai multe imobile , mostenitorii matusii nu se inteleg cu mostenitorii unchiului din pacate si as vrea sa ma sfatuiti si pe mine cum poate fi dezbatuta succesiunea in acest caz, si cam care sunt taxele implicate (estimativ). Mostenitorii matusii (exceptandu-l pe sot care a decedat intre timp) se mai pot adresa notarului pt dezbatere succesiune sau numai prin instanta?

Multumesc mult pentru sfaturi,


Cel mai recent răspuns: Succesiune , utilizator 17:33, 11 Ianuarie 2010
Imi cer scuze, m-am exprimat eu gresit. Nu exista vreo declaratie de acceptare succesiune in termenul de 6 luni.
In aceste conditii mai au calitatea de mostenitori ai matusii decedate in 2008, nepotii si surorile acesteia sau raman mostenitori doar rudele unchiului( frati si nepoti) pe toate bunurile celor 2 soti?


Multumesc mult.
personal cred ca aveti nevoie de o consultatie juridcia . degeaba ne dam cu presupusul . un raspuns prompt il puteti primi doar dupa ce un avocat va studia toate actele ce le detineti .
in principiu , daca unii dintre succesori au acceptat succesiunea in termenul legal iar ceilalti nu , acestia din urma pot fi considerati straini de succesiune prin neacceptare . ;)
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
Din pacate actele bunurilor sunt la surorile unchiului(decedat in 2009), iar fratii matusii (decedata in 2008) nu au acces la nici un act.
Inainte de a apela la serviciile unui avocat vroiam sa primesc cateva sfaturi avizate. Nu avem pe nimeni apropiat in domeniul legal si vroiam sa imi fac o idee asupra procedurii ce trebuie urmata inainte de a gasi un avocat.
Fratii matusii nu au fost la notariat sa accepte succesiunea, si tocmai de aceea vroiam sa stiu dc mai au calitate de mostenitori.


Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, am o intrebare. Unchiul meu a decedat acum 24 ani, iar mama mea a decedat la trei luni dupa unchi, in casa raminind sotia lui ei neavind copii. ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)