avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. În cazul unui contract cu 40 ore pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. În cazul unui contract cu 40 ore pe săptămână, ...

Bună seara. În cazul unui contract cu 40 ore pe săptămână, full time practic, este legal ca angajatorul sa plătească doar orele facute de angajat? Mai exact, angajatul vine la program și este trimis acasă după 4 ore, 6 ore etc pentru ca nu mai exista activitate pentru acesta iar la finalul lunii se aduna doar 130-140 ore realizate. Angajatul este disponibil la program de 8 ore, orele nu se realizează datorita angajatorului. Este legal ca la finalul lunii angajatul sa primească salariul doar pt orele lucrare, de cele mai multe ori cu mult sub 160/168 în funcție de zilele lucrătoare??
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Abuzuri?Era abuz daca muncea 8 ore si era platita 4 ore.Daca nimeni nu vrea sa munceasa 8 ore si sa fie platit pentru 4 ore,ma intreb de ce dumneavoastra ati vrea sa munciti doar 4 ore si sa fiti platita 8 ore? Greseala patronului ca se chinuie si spera probabil ca o sa aiba si vremuri mai bune.Peste tot in lumea asta firmele care nu merg se inchid.Intre timp dumneavoastra puteti sa va cautati de lucru in alta parte.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
patronul ala daca nu are de munca, fie inchide musteria, fie il trece la program redus, ca angajatul sa stie cat are de munca, ce program are si pe ce bani , ca sa poata cauta in alta parte .
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este abuz, și este evident de ce. Marea majoritate a angajaților vor să fie plătiți pentru cât muncesc, dar nu să vină la serviciu pentru 8 ore, și să afle că nu este de lucru decât pentru 2 ore, pentru că patronatul sau administratorii firmei este incapabil să conducă organizația în mod corespunzător. Există mai multe categorii de afaceri. Unele sunt firme bine gândite și gospodărite, care au un plan de afaceri, muncesc calitativ și reușesc să îl concretizeze prin contracte, angajează un număr optim de personal cu care să realizeze contractele, și permanent muncesc pentru a câștiga suficiente contracte pentru a acoperi cu lucrări personalul angajat, iar pe de altă parte să crească profitul firmei și veniturile asociaților, acționarilor, etc.
Când nu reușesc să câștige contracte, își informează corect personalul și face reducerile necesare de personal, sau modifică contractele de muncă, încât toată lumea să știe ce are de făcut.

Dar sunt și firme de doi bani, și patronate de 1 ban, care nu procedează la fel. Nici nu-și dimensionează corect afacerea, nu-și cunosc piața, etc, și de cele mai multe ori câștigă contracte în salturi, la intervale mari de timp. Dar, deși au încheiat contracte de muncă permanente cu personalul angajat, prin care angajatul se obligă să lucreze n ore pe zi și chiar și ore suplimentare la nevoie, iar angajatorul se obligă să asigure acoperirea cu lucrări, aceste obligații ale angajatorului nu sunt respectate permanent, Își închipuie că angajatul este sluga lui, la dispoziție tot timpul pe nimic. Și atunci angajatorul român, și spun asta din cunoașterea unor cazuri concrete, face următoarele artificii: 1. cel mai des anunță angajații că nu are de lucru decât pentru 2...3...4 ore pe zi, și să nu aibă pretenția la salariu intreg, dar să vină zilnic la serviciu, că altfel e bai, pentru că au promisiuni că dintr-un moment în altul o să aibă de lucru de numa, numa, și alte povești de genul acesta. Și acest personal, până se deșteaptă, tace și speră (înghite). Cât din partea ITM, intervine numai dacă vede că treaba este groasă, sunt foarte ... influențabili... 2. nu plătește impozitele pe salariile angajaților, contribuțiile la sănătate, etc, încât aceștia au surprize foarte urâte când au probleme de spitalizare de exemplu, nu mai zic de ieșirea la pensie; dar în curțile lor apar mașini scumpe de uz personal plătite tot pe firmă, cumpără apartamente pentru copii și amante, etc. 3. Plata la ”gri”, adică angajează salariatul pe un salariu mic oglindit în documente, restul sumei până la salariul pentru care s-au înțeles o plătește de fapt la negru, venindu-le foarte ușor să taie această completare pentru că legal această sumă ne se vede în documentele firmei. Știu persoane care la ieșirea la pensie au aflat că de fapt deși primeau un salariu de 3000 lei/lună net, în documente erau angajați doar 4 ore pe zi la un nivel de salariul minim pe economie. Astfel pensia primită este de nivelul ajutorului social. Nu cred că pot epuiza aici toate ”artificiile” utilizate de bieții patroni. Știu de asemenea, tot din experiență proprie, că la un moment dat angajații s-au deșteptat, și au părăsit astfel de firme, au găsit de lucru în alte părți, chiar și în străinătate, iar când firmele părăsite au avut nevoie, nu au mai reușit să-i aducă înapoi. Iar patronii, cei de 1 ban de care ziceam, se plâng tot timpul de personal, că mai bine aduc vietnamezi și sirieni și nepalezi, dar nu-și vor schimba năravul și o să scape și de aceștia, fiți fără grijă. Ce îi sfătuiesc pe angajații care se consideră nedreptățiți, înșelați, să demisioneze fie că au dreptate sau nu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de acord cu toate exemple date de dvs..Dragoste cu sila nu se face.Esti bun in ceea ce faci cauti un loc unde sa- ti placa.In cazul de fata banuiesc ca si patronul in cauza ar dori sa-si tina angajatul la program de 8 ore dar daca chiar nu merge treaba,ce sa faca?

Alte discuții în legătură

Probleme cu programul de lucru ?i suspectarea salarizãrii incorecte a angajatului andreimorovan andreimorovan eu lucrez ca angajat pentru o firmă de pază privată.Realizez lunar 240-276 de ore la un program de 12/24 începând de azi. Întrebările mele ar ... (vezi toată discuția)
Romania de azi!!!! Kornelia Kornelia Buna ziua!! Sunt angajat la o firma unde, initial mi s-a spus ca se vor lucra unele sambete...mai exact una da si una nu...dar prima si a treia sambata din ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna CristianMihai2018 CristianMihai2018 Buna seara. Eu lucrez la o firma de parfumuri impreuna cu o alta colega iar programul de lucru este in felul urmator : Luni eu Marti ea Miercuri eu Joi ... (vezi toată discuția)