avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avem un cuplu casatorit, fara copii. Daca sotul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avem un cuplu casatorit, fara copii. Daca sotul mosteneste un ...

Avem un cuplu casatorit, fara copii. Daca sotul mosteneste un apartament de la parinti, in ce conditii ar avea sotia drept la jumatate din bunuri in caz de divort? inainte sau dupa 5 ani de casatorie?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:49, 4 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Niciodată. Bunurile dobândite prin moștenire sunt bunuri proprii și asa rămân, indiferent de durata căsniciei.
Deci, in caz de divorț, nu se împart.
Dacă soțul decedează și dacă la momentul decesului cuplul este căsătorit legal, soția supraviețuitoare va moșteni o cota parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Sotia are dreptul la mostenire? bettyna bettyna Buna ziua, Am si eu o nelamurire: in cazul in care mostenitorii sunt sotia( d-na A) si copiii decedatului( B si C) pentru toate bunurile realizate si obtinute ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! problema este legata de faptul ca parintii mei nu ... Worriedbee Worriedbee Buna ziua! Problema este legata de faptul ca parintii mei nu au facut partaj dupa divortul survenit acum 10 ani si prin urmare au inca impreuna un apartament. ... (vezi toată discuția)