avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna seara, Rog sa ma sprijiniti in urmatoarea speta: ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna seara, Rog sa ma sprijiniti in urmatoarea speta: firma la ...

Buna seara,
Rog sa ma sprijiniti in urmatoarea speta: firma la care lucrez a incheiat un contract de lucrari cu o societate straina, din Spania. Intrucat aceasta nu si-a executat la timp o parte din lucrari, in temeiul prevederilor contractuale, am emis o factura de penalitati pe numele sau, factura care a refuzat sa o plateasca. Urmeaza sa o actionam in instanta pentru obligarea la plata dar nu stim carei instante sa ne adresam ? In contract este stipulat ca litigiile se solutioneaza de instantele romanesti dar nelamurirea mea este cum se va face citarea de catre instanta avand in vedere ca sediul debitorului este in Spania ?
Multumesc anticipat pentru atentia acordata
Cel mai recent răspuns: cypyk , utilizator 19:42, 9 Noiembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~

Voinea Liviu a scris:

Chiar aveti nevoie de avocat.
Actiunea civila va fi judecata aici dar asta este doar un pas.
Executarea silita insa nu poate urma procedura interna,asa ca este putin mai dificil...

Va multumesc pentru raspuns si interesul acordat . Stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare penalitati de intarziere anakin70000 anakin70000 Buna seara, asociatia noastra de locatari a avut un contract cu SC XXXXXX,pentru inchirierea a 4 mp din acoperisul scarii,care s-a reziliat in Noiembrie ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta cand debitor este o primarie anouk ++ anouk ++ Buna ziua. Am depus o actiune la judecatorie in temeiul OG5/2001 , debitor find o primarie cu care am avut un contract de executie a unor lucrari si care acum ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita Nihil since deo Nihil since deo O Sc a emis o factură în valoare de 4.400 lei care atestă că a vândut produse din cauciuc unei alte SC, factura care trebuia achitată de acum un an și ... (vezi toată discuția)