avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Vânzare imobil cu datorii la ANAF
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Vânzare imobil cu datorii la ANAF

Vânzare imobil cu datorii la ANAF

Bună ziua,

Doresc sa vând un imobil dar la ANAF am o datorie in urma unei firme care a întrat în faliment și eu am fost asociat.

La ANAF îmi apare o datorie unde scrie atragerea răspunderii solidare cu debitorul.

Întrebarea mea este, dacă impozitul pe imobilul care urmează sa fie vândut este la zi, o sa pot face vânzarea fără sa plătesc datoria la ANAF? (având în vedere ca la vânzare trebuie sa prezint certificatul fiscal)
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
notafraiddd, utilizator
Cel mai recent răspuns: notafraiddd , utilizator 14:56, 8 Noiembrie 2021
Da, la vanzare trebuie sa prezentati certificatul fiscal care atesta inexistenta unor datorii catre organul fiscal local (Primarie) nu si catre cel central. Daca ANAF-ul ar fi fost diligent ar fi inceput macar executarea silita si v-ar fi notat o somatie in cartea funciara a imobilului, caz in care nu mai puteati sa il vindeti.
Mulțumesc

MihailZC a scris:

Da, la vanzare trebuie sa prezentati certificatul fiscal care atesta inexistenta unor datorii catre organul fiscal local (Primarie) nu si catre cel central. Daca ANAF-ul ar fi fost diligent ar fi inceput macar executarea silita si v-ar fi notat o somatie in cartea funciara a imobilului, caz in care nu mai puteati sa il vindeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare cumparare andreea998 andreea998 buna ziua. am si eu cateva intrebari despre acest act emis de un notar public. am facut acest contract , am dat un avans , iar diferenta se va plati in rate ... (vezi toată discuția)
Sechestru imobil aliosagav aliosagav Buna seara. As avea si eu o intrebare .In ianuarie 2014 am cumparat un apartament cu contract de vanzare. cumparare , grevat de orice sarcina, deci totul in ... (vezi toată discuția)
Probleme cazier fiscal administrator firma faliment silvimina silvimina Buna ziua. Am fost asociat unic si administrator al unei societati comerciale care a intrat in faliment. La momentul deschiderii procedurii de insolventa ... (vezi toată discuția)