avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, vin si eu cu o problemuta. Sa nu radeti, va ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, vin si eu cu o problemuta. Sa nu radeti, va rog. In ...

Buna ziua,

vin si eu cu o problemuta. Sa nu radeti, va rog. In 1987 cand a murit tatal sotului, sotul meu avea 18 ani si a fost chemat la notar de catre fratii si surorile tatalui ca sa participe la succesiune. Isi aduce aminte ca a cedat partea care i s-ar fi cuvenit tatalui insa nu mai stie (sunt 34 de ani) daca a fost pus sa semneze si pentru terenurile agricoe sau doar pentru imobile. Carei institutii ne putem adresa pentru a afla aceste informatii in acest moment? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ENEGEN , utilizator 12:23, 9 Noiembrie 2021
Va puteti adresa camerei notarilor publici in circumscriptia careia socrul dvs a avut ultimul domiciliu. De acolo puteti obtine o copie conforma cu originalul dupa certificatul de mostenitor. Daca sotul a renuntat la succesiune (si este mentionat la rubrica "renuntatori") atunci el a renuntat la tot ceea ce a ramas de mostenit dupa tatal sau. Adica si la bunuri imobile (apartamente, case, terenuri, etc) si la bunuri mobile. Dupa mama sa, e alta poveste.
Multumesc frumos pentru raspuns. Sotul meu are un certificat de mostenitor dupa tata in care este trecuta cota parte din apartamentul proprietate in care locuiau (Bucuresti, cu domiciliu Bucuresti). Necunoscuta noastra se refera la cota care i s-ar fi cuvenit tatalui lui dupa bunic. Cred ca ar trebui sa existe o succesiune dupa bunic, cred ca acolo l-au pus sa semneze ca nu doreste cota parte din casa si/sau terenuri (care se afla in Sibiu). Problema e ca el nu mai stie la ce a renuntat....Cert e ca toata masa succesorala s-a impartit si revedincat de catre toti ceilalti frati ai tatalui (in numar de 4).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme danono danono Va cer ajutorul intr-o problema delicata... Acum 1 an a decedat bunica mea. Ea a avut 2 copii (mama mea si fratele ei/unchiul meu). In urma decesului bunurile ... (vezi toată discuția)
2 probleme legate de mostenire caponee caponee 1.Am o problema la care va cer ajutorul. Anul trecut in luna noiembrie am facut succesiunea dupa tatal meu care a decedat in 2007 pe apartament si masina si am ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea succesorala in clasa a ii-a de mostenitori M_arina M_arina In urma cu o luna a decedat sora tatalui meu. Nu a fost casatorita, nu a avut copii, parintii ei nu mai traiesc. A avut 4 frati, din care doar unu mai este ... (vezi toată discuția)