avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am mostenit dupa tatal meu 1/3 dintr-o locuinta. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am mostenit dupa tatal meu 1/3 dintr-o locuinta. Unchii mei 3 ...

Am mostenit dupa tatal meu 1/3 dintr-o locuinta. Unchii mei 3 la numar au si ei cate o parte adică fiecare 1/3.
În casa respectiva nu locuiește nimeni dar nici nu ne putem înțelege in a o vinde sau a rămâne unul dintre noi cu ea.
Întrebarea mea ar fi dacă m-as duce sa locuiesc o perioada de timp acolo, ar putea sa ma dea afară?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:27, 11 Noiembrie 2021
Varianta indicată este să nu mai pierdeți timpul si sa demarati o acțiune de iesire din indiviziune a imobilului în instanța.Daca stati acolo v ar putea solicita o eventuală contravaloare a lipsei de folosință justificînd ca nu au putut închiria datorita dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
cum aveti impreuna 4/3? probabil ca ati fiecare cate 1/4 sau aveti doar 2 unchi, numai asa puteti avea fiecare cate 1/3.
aveti dreptul sa locuiti acolo.
cereti intre timo si iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata si cost proces oana.c oana.c Cam cat dureaza un proces de iesire din indiviziune? In cadrul lui se pot cere si alte lucruri? Cam cat de mare e taxa de timbru si onorariile ... (vezi toată discuția)
Drept de a locui pe o proprietate comuna abbr abbr detin in comun cu sora mea un teren si o constructie aflata pe acel teren. Doresc sa ma mut acolo dar din pacate sora mea nu vrea ca eu sa ma mut acolo si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune blocata la notariat de neobtinerea certificatului de urbanism - urmeaza sa se faca in instanta pe cale teoretic amiabila. 1SimoneAngel 1SimoneAngel Caz: Suntem 3 mostenitori pe un imobil + teren in indiviziune dupa cum urmeaza: eu 25 %, sora mea 25 % si unchiul nostru 50 %. Cadastrul si intabularea sunt ... (vezi toată discuția)