avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz ?

buna seara,sunt in ceata!Pana azi, lucram aprox 350 de ore pe luna.Am fost anuntat ca-mi micsoreaza salariu. Pana acum aveam 1200+bonuri.Acum vor sa le muncesc 350 ore cu 1000.Am zis ca nu,pentru ca m-am saturat de munca voluntara! In c.i.m.am 160 ore=720lei,plus un contract aditional 40ore=180lei.Au zis ca sa-mi caut de munca in alta parte, ca gasesc ei pe altu.Ce solutii am?Pot sa-mi desfaca c.m.i.? Mi-au propus sa-mi plateasca salariul pe toata luna in curs si de maine sa stau acasa!? HELP!#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 11 Ianuarie 2010
Angajatorul nu poate modifica unilateral contractul, iar daca o face este un abuz. Aveti toate sansele sa castigati daca va dau afara
Angajatorul poate sa va inceteze raportul de munca, dar numai in conditiile prevazute de lege.
De asemenea, in conditiile prevazute de Codul muncii angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program de lucru barbu1982 barbu1982 am un contract de munca pe perioada nedeterminata in care este specificat programul de munca de 8 ore pe zi 40 pe saptamana.angajatorul doreste sa modifice ... (vezi toată discuția)
Pontaj ataela1 ataela1 Buna ziua Am un angajat cu CIM norma intreaga,40 ore/saptamana, cu repartizarea inegala a timpului de lucru dupa programul Ma -9 ore,Mi -8 ore, J- 6 ore, V- 7 ... (vezi toată discuția)
Legislatie gravide scheentzy scheentzy Este legala si / posibila reducerea numarului de ore, deci si a venitului in cazul unei angajate in stare de graviditate (fara acordul acesteia) ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)