avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune/proces succesiune, 1 moștenitor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune/proces succesiune, 1 moștenitor absent

Buna seara!
In urma decesului soacrei mele, acum 2 ani, a rămas un apartament si 2 moștenitori. Soțul meu si sora lui.
Ea nu dorește sa clarificam situația, nici nu mai știm de ea, nu cunoaștem adresatara in care se afla la momentul actual. Aceasta nu a suportat absolut nicio cheltuiala legata de apartament in ultimii 15 ani aproximativ, chiar daca a fost citata pt ch. de întreținere am încercat sa luam legătura, dar nu am avut cu cine, am sfârșit prin a le achita tot noi, integral. Ne-am gândit sa soluționam cu un proces. Care ar fi șansele ca finalul sa fie favorabil pentru soțul meu? Ce costuri poate produce o procedura de genul si cat ar putea dura? luni, ani?

Am citit ceva despre o taxa de timbru care mi-a spulberat puțin gândul ca un proces ar fi posibil pt noi, dpdv financiar. Iar ideea de a investi in ceva ce nu este sigur (mă refer aici la renovarea apartamentului) nu mi se pare cea mai buna..

Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: bianca csonka , utilizator 11:02, 27 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat nu se inteleg asupra mostenirii, singura varianta, cu avocat sau fara, e instanta.
Daca nu sunt bani, cere ajutor public judiciar. Daca nu se incadreaza, inseamna ca are bani
Daca nu vrea nimeni casa sau nu isi permit sa platesca sulta celuilalt, casa se va vinde, pe ce, pe ne ce.
Cheltuielile de judecata se recupereaza ( macar teoretic) de la cel ce pierde procesul.
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator
ps. iar de vandut, pot obtine termen pt a o vinde impreuna, nu e musai sa o vanda executorul.
daca nu e intretinuta, nelocuibila, sigur ca valoarea e mult mai mica, iar vanduta la licitatie...nu mai ia nimic.
Dar dacă cumnata nu e de găsit și decesul s-a produs cu doi ani în urmă e foarte posibil ca aceasta să nu fi făcut acte de acceptare a succesiunii... și atunci se poate cere să fe declarată străină de succesiune și să rămână soțului întregul apartament.
De la decesul ei, nu am facut nici un fel de act. Nu avem nici măcar actul de proprietate, l-a luat cu ea când a plecat din țară acum mulți ani. Avem o hârtie scrie de soacra cu un nr de înregistrare și o stampila (sper ca rețin bine) prin care declara ca i-a luat fiica actul...

Nici nu știm care e cea mai bun cale :( Sa renovam sa putem locui acolo...sau sa rezolvăm întâi problema cu ea..
Scoateti extras de carte funciara. Inregistrati-va la un notar ca acceptati mostenirea. Notarul va inscrie in acel registru national. Notarul sa incerce sa dea de doamna, prin trei scrisori cu confirmare de primire. Pe urma va invata notarul. [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021
bianca csonka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune constanta2009 constanta2009 In urma decesului ambilor parinti, eu si fratele meu am mostenit impreuna un apartament si o casa batraneasca cu terenul aferent. Am facut succesiunea la comn. ... (vezi toată discuția)
Îmbunătățirile făcute imobilului imediat după deschiderea succesiunii pot influența valoarea masei succesorale? andr87 andr87 Aș dori să știu, dacă voi chema un expert pentru a evalua valoarea apartamentului (care reprezintă masa succesorală în urma decesului tatălui meu), voi ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu bani putini free_your_mind free_your_mind Buna seara! Am inceput proces pentru partaj succesoral, dupa decesul bunicului, dar ni s-au cerut 140 de milioane (lei vechi). Asta relativ la valoarea ... (vezi toată discuția)