avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces la drum public dar si la servitute ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces la drum public dar si la servitute ?

Buna ziua,
Am o speta in ceea ce priveste drumul de servitute vs drum public.

Un lot/teren ce are iesire directa la un drum public are drept si la drumul de servitute, peste alte loturi ? Legal, pot sa-i ingradesc trecere auto pe motiv ca-mi strica drumul de servitute, nu vrea sa aprticipe la reparatie dar mai ales are acces direct la un drum public asfaltat si luminat ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:40, 17 Noiembrie 2021
Buna ziua,
Eu zic ca da, daca are acces doar fizic si nu si legal. Mai ales daca nu vrea sa participe la reparatia lui...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ? mist mist Buna Ziua, Am cumparat un imobil aflat in indiviza la inceputul anului 2000 si ilterior s-a procedat la iesirea din indiviziune - constituindu-se 2 loturi ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute pentru loturile invecinate vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Pe o suprafata de teren, in urma parcelarii, respectiv vanzarilor catre mai multi proprietari, s-a prevazut si un drum de servitute pe partea ... (vezi toată discuția)