Buna ziua.
Ma aflu in situatia tipica a unui parinte a carui copil (unul dintre ei) nu a vrut sa locuiasca cu mama sa , asa cum a fost in stabilit la divort.
Binenteles ca a urmat toata povestea cu executare silita minor, fetita (10 ani atunci, 11 ani acum) a dat declaratie de 2 ori in fata executorului judecatoresc ca locuieste de buna voie la tatal sau si doreste schimbarea domiciliului la el, pentru ca tatal are mai bine grija de ea, mama sa o neglijeaza, etc.
Executorul judecatoresc a cerut si stabilirea de penalitati pentru mine, lucru refuzat de Instanta si motivat asa cum spune legea, ca nimeni, inclusiv subsemnatul nu poate pune presiuni asupra copilului.
S-a stabilit si consiliere psihologica, copilul a fost la 3 sedinte dupa care a spus ca este obosita si vrea sa i se scurteze sedintele. Cele doua psiholoage au ajuns sa ii spuna ca daca vor consimti sa i se reduca sedinta, judecatorul ii va dubla numarul de sedinte deci va trebui sa vina mai des, deci va fi si mai obositor. BInenteles ca acest detaliu nu este trecut in raport, sustinandu-se ca fetita a refuzat consilierea si ca ele au incercat sa o convinga sa continue.
Raportul este denaturat sub multe aspecte, de exemplu fisa IPPA care are 3 subscoruri, unul din ele a fost calculat in favoarea mamei iar al treilea (alienare) unde mama are un scor mai prost nu a fost prezentat in raport.
Elementele legate de interviul cu parintii, unde am prezentat situatia fetitei, mai exact elementel de neglijenta si abuz, nu au fost prezentate in raport.
Au mai fost denaturate si discutiile cu copiiul, in doua randuri s-a incercat sa se scoata de la copil ce calitati vede la mama sa, si nu prea le-a iesit mare lucru dar in raport a fost trecut altceva.
A fost inventat un conflict intre parinti care nu exista, decat binenteles cel legat de domiciliul copilului si in general s-a incercat sa se puna mama intr-o lumina pozitiva.
S-au relatat e adevarat si niste episoade traumatice relatate de copil atunci cand a fost pusa in discutie o eventuala intalnire cu mama dar per total raportul (dupa parerea mea) a fost "rasucit" astfel incat sa ofere instantei baze pentru a refuza stabilirea domiciliului copilului la tata.
Am contestat raportul punct cu punct (cca. 5 pagini) urmeaza sa primesc un raspuns de la DGASPC dar cam stiu care o sa fie raspunsul, vag si evaziv, ca ei sunt ok si au facut totul ca la carte.
Intre timp am cerut Instantei o expertiza alternativa (contra cost) si s-a aprobat.
Intrebare: in ce mod pot ajunge in Instanta cu DGASPC -ul?
Deschid proces civil Institutiei?
Fac in prealabil plangere penala celor doua psiholoage pentru denaturarea raportului conf. art. 273 si 321 cod penal?
Mda, incadrarea penala este buna, vad ca v-ati facut temele.
2) penalul are si latura civila, deci e mai avantajos (cel putin dintr-un anumit punct)
3) latura civila o puteti dezvolta si, separat, in procesul civil,
4) in procesul penal institutia mentionata nu are calitate
5) psiho au calitate de prepusi, dgxyz are calitate de comitent,