avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ii plateste pensie alimentara cand vrea el
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ii plateste pensie alimentara cand vrea el

Viitoarea mea sotie Alexandra,are obtinuta hotarare judecatoreasca de plata lunara a pensiei alimentare a minorului,de 193 lei incepand cu 25-01-2018 de catre fostul sot,numai ca fostul sot,1 luna ii plateste,1 luna nu ii plateste si ii rade in nas,spunand-ui ca nu are ce sa ii faca.Mentionez ca fostul sot al ei,mai are inca un copil din alta casatorie.
Cum este posibil asa ceva?Adica din 12 luni,el plateste doar 6 luni,cu toate ca hotararea judecatoreasca il obliga sa plateasca LUNAR!
Ce este de facut?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2021
michael78, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:21, 19 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate pune in executare hotararea judecatoreasca pentru sumele ce nu i le-a a achitat sau daca 3 luni nu plateste pensia de intretinere cu rea credinta i se poate face o plangere penala pt abandon de familie.

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2021
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa mearga cu hotararea la un executor judecatoresc, individul va plati si cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata partiala a pensiei alimentare asra asra fostului meu sot i-a fost stabilt prin hotarare judecatoreasca plata a 25% din veniturile sale totale ca pensie alimentara pt copilul rezultat in urma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara restanta S.Cristina S.Cristina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: In aprilie 2008 am inaintat cererea de divort, avand si doi copii minori. In Iunie 2009 s-a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara alexandra12617 alexandra12617 daca fostul sot nu mai lucreaza mai trebuie sa plateasca pensia alimentara ca de 3 luni jumate nu mia mai platit nimic il pot da in judecata? ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)