avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa subsol - Taxa fixa lunara in loc de suprafata + ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa subsol - Taxa fixa lunara in loc de suprafata + CPI

Buna ziua

Sunt proprietarul unei boxe (ctr V-C) la subsol unui imobil.
Deoarece nu am si apartament in acel bloc, administratorul a spus ca au hotarat ca cei care au doar boxa - fara apartament, sa plateasca drept intretinere o taxa fixa lunara.

Intrebarea mea este daca este legal asa, sau ar trebui sa plateasca in functie de suprafata si CPI. Mentionez ca nu stiu cum platesc ceilalti locatari care au si apartament in acelasi bloc.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 14:38, 21 Noiembrie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
fiind o hotarare locala, nu aveti ce face !
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa dispuna /sa impuna si sa preceapa taxe
Probabil ca d-voastra ati locuit in acel imobil ( bloc ) l ati instrainat/ vandut fara respectiva boxa , va ntreb aveti /detinti titlul de proprietate pe acest spatiu ?
Studiati putin legea nr. 196/2018 si vedeti ce precizeaza art.107 litera c , mai discutam, daca doriti !

mihaieduard222 a scris:

Buna ziua

Sunt proprietarul unei boxe (ctr V-C) la subsol unui imobil.
Deoarece nu am si apartament in acel bloc, administratorul a spus ca au hotarat ca cei care au doar boxa - fara apartament, sa plateasca drept intretinere o taxa fixa lunara.

Intrebarea mea este daca este legal asa, sau ar trebui sa plateasca in functie de suprafata si CPI. Mentionez ca nu stiu cum platesc ceilalti locatari care au si apartament in acelasi bloc.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabilește cota parte indiviza (cpi) în cadrul condominiului ... Iulina2 Iulina2 Cum se stabilește cota parte indiviza (cpi) în cadrul condominiului unde proprietarii detin în proprietate individuală/exclusivă: apartamente, boxe, ... (vezi toată discuția)
Boxele pot fi considerate parte comuna ? eugarizan eugarizan Buna ziua Pentru ca in bloc a inceput reabilitarea si prima lucrare se executa este subsolul unde unii proprietari au boxe cumparate odata cand au ... (vezi toată discuția)
Ce cpi se percepe pt boxa in subsol? DAE219 DAE219 Proprietar de apartament, am cumparat ulterior o boxa de la dezvoltator in subsolul blocului achiziționata cu act notarial, cadastru, intabulare. Ce taxe ... (vezi toată discuția)