avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANCHETA SOCIALA .....unul din frati care are handicap ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANCHETA SOCIALA .....unul din frati care are handicap fizic si probleme cu alcoolul, ...

unul din frati care are handicap fizic si probleme cu alcoolul, solicita la primaria comunei o Ancheta sociala la mama de 90 de ani . El nu locuieste cu mama si nu o ajuta. I se elibereaza Ancheta sociala de la primaria comunei pentru a-i servi la primaria municipiului unde locuieste. In ancheta este mentionat faptul ca el este singurul intretinator al mamei ceea ce nu este adevarat. Intrebare: 1. se poate anula ancheta sociala si cum daca primaria comunei refuza?..2. poate sa-i influienteze negativ pe ceilalti frati in caz de mostenire?....3 unde se poate reclama neregula pe cale ierarhica??? MUltumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:11, 24 Noiembrie 2021
1. nu se poate anula , decat daca la data efectuarii anchetei nu erau indeplinite conditiile sa fie efectuata, ceea ce m-as mira
2. habar nu avem,,, poate, sigur ca poate, dar trebuie sa vedem si noi dosarul, altfel vorbim vorbe,
3. care neregula? normal ca pe cale ierarhica se poate reclama la sef, unde altundeva?
de ce sa nu se poata anula?..nu se mai fac reevaluari?.....dupa 2 ani situatia se poate schimba, nu?
Nu inteleg cum poate un om cu handicap fizic si probleme cu alcoolul poate sa ceara asistenta sociala pentru mama lui ca singur intretinator, cand mai are 2 frati ce nu si-au neglijat mama.
Nu se poate anula daca nu sunt indeplinite conditiile pentru nulitate. Reevaluarea este altceva, adica ceva ce duce la o schimbare/modificare de solutie, nu la anulare (in fine, in domeniul asta conteaza mult ce ceri, daca ceri gresit, gresit primesti).
Cat priveste, chestiunea cu temeinicia (treaba cu "Nu inteleg cum poate un om cu handicap fizic si probleme cu alcoolul poate sa ceara asistenta sociala pentru mama lui ca singur intretinator, cand mai are 2 frati ce nu si-au neglijat mama") nu se poate raspunde fara a se vedea dosar, detalii, amanunte, este si de inteles de ce ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsul in semnatura si uzul de fals ce se poate face ? dorudoru dorudoru Am un frate care este bonlav,,INTIRZIERE MINTALA grava,, are asistent personal ( Angajata si cu salariu de la primarie o femeie (sotia unui var . Varul Sotul ... (vezi toată discuția)
Ingrijire parinte in varsta - caz particular Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Parintii mei locuiesc la tara, in casa parinteasca. Tatal meu este proprietar, prin act de donatie, semnat de ceilalti 3 frati fara alte ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti ffrumusik_32 ffrumusik_32 Am in intretinere un minor de 8 ani.Tatal lui nu are nici un drept legal nici la vizita dar nici nu are obligatia de a platii pensie alimentara. Hotararea este ... (vezi toată discuția)