avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta: ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta: Urmeaza ...

Buna ziua! Va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta:
Urmeaza sa achizitionez un apartament, intr-un bloc vechi, iar vanzatorul a cumparat apartamentul in 2010 renovat complet dar fara racord la curent , nu exista un contract la energie electrica asa cum reiese din contractul de vanzare cumparare. Ea nu a locuit acolo fiind plecata din tara, acum il vinde mie dar nu poate sa aduca documente fustificative cum ca nu exista datorii mai vechi de la fostii proprietari. Eu ar trebui sa cumpar apartamentul asa, neracordat la curent si fara vro adeverinta de la eon. Cei de la eon nu imi pot oferi informatii pentru ca nu exista contract, nu se stie cand s a facut debransarea si care este motivul. Dupa semnare ar trebui sa fac eu cerere de racordare la curent, dar exista posibilitatea sa gaseasca datorii neachitate la adresa aceasta si sa imi respinga cererea pe motiv ca exista creante la adresa de acum 15-20 ani ! Ce ma sfatuiti sa fac, sau sa scriu in contract ? Mentionez ca datorii nu sunt , FISCALUL SI EXTRASUL ESTE CURAT.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:56, 22 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ca exista creante la adresa de acum 15-20 ani !

Exista termenul general de prescriptie de 3 ani,astfel ca in ipoteza in care ar exista debite in evidenta ,nu se pot ridica pretentii decat pentru cele aferente ultimilor 3 ani
nu poate sa aduca documente fustificative cum ca nu exista datorii mai vechi de la fostii proprietari.

Daca este vorba de imobil vechi,teoretiuc ar trebui sa fie administrat de persoana juridca asociatie de proprietari care detine evidenta eventualelor debite
Verificati si la ocpi sa nu existe notat privilegiu imobiliar de eventual creditor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract electricitate la vanzare - cumparare casa marianu20 marianu20 Buna ziua. Ma numesc Florin Ionescu si la inceputul anului am cumparat o casa, in rate, direct la proprietar. S-a facut contract la notar, casa este pe numele ... (vezi toată discuția)
Ramas fara gaze luciano39ok2007 luciano39ok2007 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie gubit gubit Un proprietar a fost evacuat din apartament in urma licitatiei.Mentionez ca licitatia a fost facuta de o persona ca acea proprietara a avut datorii la ea s-a ... (vezi toată discuția)