avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Am un autoturism care a fost inmatriculat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Am un autoturism care a fost inmatriculat pe socrul ...

Buna seara,
Am un autoturism care a fost inmatriculat pe socrul meu care a decedat acum un an
Dupa ce s-a facut succesiunea si mostenirea, masina a ramas pe soacra mea si pe cumnata in cota 1/2 la fiecare.
Avand in vedere ca autoturismul respectiv am vrut sa il vindem, s-a facut direct trecerea de proprietate la primaria Timisoara de pe cumnata mea ( soacra a facut o declaratie de mana acolo prin care a renuntat la autoturism, asa au spus cei de la primarie, ca nu este necesara renuntarea prin notar ) pe tatal meu.
S-au facut bineinteles si contract de vanzare cumparare si tot
Intrebarea mea este, cu toate actele necesare, tatal meu poate inmatricula masina pe numele lui?
Nu ii se va cere actul doveditor de la notar prin care reiese ca soacra mea a renuntat la bun?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:16, 23 Noiembrie 2021
initial ar fi fost necesar un act de partaj intre soacra si cumnata.
acuma, din ce spuneti, tatal e noul proprietar, asa ca daca il are si pe rol si are si contractul, nu vad de ce nu l-ar putea inmatricula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune adriananicu23 adriananicu23 Buna ziua, Va solicit ajutorul cu privire la o situatie cu care ne confruntam. Este vorba despre o succesiune in partea familiei sotului meu. Socrul meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune adelinab adelinab Am si eu o intrebare in legatura cu succesiunea ce se face in urma decesului unuia dintre parinti.Locuiesc impreuna cu sotul si cei doi copii ai nostri,intr-o ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism care nu mai exista fizic si a carui proprietar a decedat si nu exista carte tehnica enash81 enash81 Buna ziua, ma confrunt cu o situatie careia nu-i pot da de cap! Socrul meu a detinut un autoturism pe care l-a vandut in urma cu 36 de ani, pe baza unui act ... (vezi toată discuția)