avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua. Am o problema si poate ma puteti ajuta cu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua. Am o problema si poate ma puteti ajuta cu vreun sfat. ...

Buna ziua. Am o problema si poate ma puteti ajuta cu vreun sfat.
In 2019 am avut pierdut buletinul din aprilie pana in octombrie . Acesta a fost gasit de catre cineva si predat la Evidenta Populatiei de care apartineam. Eu l-am ridicat de la ei in octombrie 2019.
Anul acesta m-am trezit cu un contract la Vodafone , facut in acea perioada cand a fost buletinul la Evidenta Populatiei , in urma careia am de plata aproape 4000 lei aceasta datorie preluand-o o firma de recuperare.
Am primit o instiintare ca voi fi data in judecata daca nu achit suma respectiva.
Am luat legatura cu ei telefonic si le-am explicat ca: - in primul rand este un fals in acte deoarece in acea periada cand se facuse contractul la Vodafone, buletinul meu se afla la Evidenta Populatiei si ca pot sa solicite aceasta informatie direct la dansii ;
- in al doilea rand eu nu sunt in tara si nici nu pot junge pana in aprilie.
Nu am avut cu cine sa discut si m-am trezit data in judecata.
Intrebarea mea este ce pot face eu pana in aprilie , cand pot venii acasa si imi pot lua o dovada de la Evidenta Populatiei ca nu am avut buletinul in acea perioada.. Mi se pare foarte frustrant sa fi nevoit sa iti dovedesti nevinovatia pe timpul si banii tai.
Va rog ajutatima cu o indrumare.
Cel mai recent răspuns: M_P , utilizator 16:37, 25 Noiembrie 2021
Puteti angaja un avocat care sa va reprezinte.
Intr-adevar, este frustrant sa pierzi timp si bani ca sa iti demonstrezi nevinovatia dar sunt toate sansele ca frustrarea sa fie transmisa mai departe catre reclamant in momentul in care castigati procesul si aveti de primi cheltuieli de judecata de la dansii.. Incercati sa luati deja legatura cu Evidenta Populatiei ca sa vedeti cum puteti obtine un document (daca nu aveti deja unul) din care sa rezulte ca ati primit cartea de identitate de la ei in data de ... .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu cit de legal este sau nu, dar recuperatorii trebuie ignorati, pt ca se folosesc de raspunsul vostru ca existati si refuati si te bombardeaza cu mesaje , telefoane zi si noapte, ei nu au de unde sa stie cine a facut contractul, dar le scrii pe mail daca e musai, nu mai vorbi telefonic si pui si Vodafonul si le ceri dovezi, cere contractul pentru a vedea cine l-a intocmit cu mentiunea ca vei da in judecata Vodafone, pt ca sunt implicati oamenii care au facut acel contract. Daca s-a facut la o filiala evident ca s-a facut o infractiune, iar daca s-a facut on line trebuie sa explice cum se face identificarea si pe ce mail s-a dus corespondenta....si ce plati s-au facut pe acel contrat ca se pare ca e o practica la Vodafone . Si asa cum ei ameninta si tu poti reclama Vodafon ca iti aduce prejudicii ...
Eu zic ca ei trebuie sa dovedeasca, nu tu...pina atunci nu poate sa cera nimic.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2021
M_P, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vodafone georgepr georgepr Din 2001 pana in decembrie 2008 am avut pe firma un contract cu Vodafone. Din ianuarie 2008 am completat contractul cu un serviciu de date (internet) care ... (vezi toată discuția)
Rcs&rds christhian44 christhian44 Am avut un contract de tip voce, la DIGI, incepand cu decembrie 2014. In acea perioada, aveau contract cu Vodafone si foloseau antenele lor. Aveam semnal, era ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. pe 22.04.2022 am primit o factura de la vodafone ... =Vio= =Vio= Bună ziua. Pe 22.04.2022 am primit o factura de la Vodafone România, în valoare de 522,46 lei. Problema este ca eu nu am reședință în România, si ... (vezi toată discuția)