avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua, Am primit o factura de la o societate ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, Am primit o factura de la o societate juridica pentru ...

Buna ziua,
Am primit o factura de la o societate juridica pentru prestari servicii neconcordante cu realitatea, factura fiscala a fost transmisa pe email o luna si jumatate mai tarziu decat inregistrarea ei contabila, Prestarea de serviciu ce imi este solicitata la plata nu a fost initiata sau ceruta de noi, dar imi este imputata la plata. Factura primita pe email nu are semnatura si stampila sau mentiunea legala ca poate circula fara stampila si semnatura. Am solicitat persoanei in cauza sa refaca factura doar cu serviciile prestate, in schimb am primit un telefon de la o persoana care urla si ma injura la telefon. La locatia unde si-a prestat serviciile aceasta societate, au fost mai multe lucrari concomitente ale altor firme ce au avut nevoie de serviciile. Doar ca mi le imputa mie. M-a urmarit cu firme de recuperare, acum m-a dat in judecata.
Nu inteleg cum este posibil ca cineva sa solicite cuiva plata unor servicii fictive, prezinta facturi nesemnate, nestampilate, in neconcordanta cu regimul fiscal. Toata povestea este fara sens, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Chiar nuinteleg.
Cel mai recent răspuns: virgilbrd77 , utilizator 12:35, 4 Ianuarie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Ati semnat un contract de prestari servicii, in prealabil?

Factura fiscala emisa trebuie sa se raporteze la contractul perfectat.

Factura fiscala este valabila si fara semnatura, respectiv stampila, insa trebuie inregistrata in contabilitate.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista proces verbal de receptie pentru serviciile prestate? Daca nu, e putin probabil ca ar avea vreo sansa. In rest doar intimideaza verbal sau prin recuperatori.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti contract cu acea firma pentru acele servicii? Trebuia sa aveti si un proces verbal de receptie a lucrarilor.
Trebuie sa aratati ca acea societate nu a prestat acele servicii, sau nu le-a prestat ptr dvs.
Dar daca lucrarile au fost conform cerintelor, atunci, omeneste ar trebui sa le achitati.
Daca considerati incorecte solicitarile dansilor si neconforme faptic sau valoric cu factura emisa, le puteti raspunde pe mail obiectiunile dvs, dar si modul de calcul pe care dvs il credeti onest.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2021
ipso, utilizator
Buna ziua,
Respectiva societate nu are documente semnate de societatea noastra. Nu a venit in santier la solicitarea noastra, era in santier deja cand au ajuns lucrarile in faza in care trebuia sa continuam noi, deci a fost solicitat de altcineva care, probabil nu a platit. A fost instiintat pe toate caile ca factura este eronata, dar nu vor sa colaboreze. Pur si simplu. Si eu cred ca nu au cum sa convinga pe cineva despre o asemenea aberatie, insa mi se pare destul de ciudat ca din 13 firme prezente in santier, eu trebuie sa ii platesc ceva ce nu am solicitat. Am facut raspunsul cu probele necesare la dosar. Sper sa se rezolve rapid. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz primire factura coman cristina coman cristina sunt o sc si din anul 2009 am executat lucrari la o societate agricola(arat ,discuit, semanat...) care mi-a platit numai o parte din bani iar eu am facturat ... (vezi toată discuția)
Cmr nesemnat inlineasofa inlineasofa Societate din Romania, factureaza servicii in luna ianuarie 2010 (prelucrare semifabricate) la o firma din Italia. (Serviciile sunt efectuate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala pentru lucrari de constructii Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o firma de constructie incheie un contract de lucrari cu o societate.pe timpul executarii lucrarii firma emite 2 facturi in martie si aprilie si o situatie de ... (vezi toată discuția)