Bună ziua!Mama mea a fost căsătorită și în timpul acestei casatorii au cumpărat un apartament.Au divorțat ,au făcut partaj la lucruri ,dar nu și la apartament.Amandoi au decedat și am fost înștiințată că sunt moștenitoare ,eu și un nepot al fostului soț al mamei.Nepotul a intrat în acest ap.,acolo locuind fiica dansului,mie dorind să-mi ofere o sumă modică.Noi suntem singurii moștenitori de drept.Va rog să mă ajutați cu un sfat.Ce trebuie să fac ca să intru în drepturi?
Mulțumesc!
Ar trebui sa dezbateti succesiunea după mama.
Dvs sunteți moștenitorii de drept doar ai cotei deținute de mama dvs. (1/2 din apartament)
Dacă soțul mamei nu este tatăl dvs, deci nu sunteți ruda de sânge cu el, cota lui (cealaltă jumătate) va fi moștenită de copiii acestuia.
Știu asta dar el nu are copii.Mostenitor este un băiat de al fratelui lui.Eu nu știu cum să procedez ,deoarece el a ocupat apartamentul și vrea să-mi ofere o sumă de bani că să renunț la partea mea ,la notar
Procedați cum doriți.
Problema este ca renunțarea dvs nu ii rezolva lui problema.
Partea mamei dvs va fi reveni moștenitorilor subsecventi, pana la gradul 4 inclusiv.
Faptul ca dvs renunțați nu îl face pe fostul soț al mamei sau pe nepotul respectiv unic moștenitor și proprietar.
Apoi, renunțarea la o moștenire privește absolut tot.
Dacă mama mai avea și alte bunuri, în afara de 1/2 din acel apartament, veți renunta implicit la ele.
În prima faza, dvs trebuie sa va dezbateti succesiunea după mama, iar nepotul sa își dezbata succesiunea după unchiul sau.
Mai departe, depinde ce doriți dvs.
Puteți renegocia suma și dacă veți ajunge la un acord, ii puteți vinde nepotului jumătatea moștenită de la mama, în schimbul sumei respective.
Dacă nu ajungeți la niciun acord, va trebui sa faceți partajul pe cale judecătorească.
Testament intre soti
carlito
Mama a decedat. Era casatorita a 2-a oara. A ramas un apartament bun comun.
Intre mama si sotul supravietuitor exista un testament prin care isi lasa unul ... (vezi toată discuția)