Buna seara,tocmai am cumpărat un imobil, vechi proprietari au spus sa le dau 2 săptămâni la dispoziție sa se mute,acum îmi spun ca prin lege au dreptul la 30 de zile,imi spuneți va rog care sunt regulile, dacă am încheiat contractul de vânzare cumpărare am platit banii,aștept răspunsuri.multumesc
"Regulile" sunt reprezentate strict de intelegerea partilor in acest sens, daca s-au prevazut in contract. Daca v-ati obligat sa le permiteti sa mai locuiasca in imobil pentru o perioada, trebuie sa respectati acea perioada. Daca nu s-a prevazut nimic (desi ma indoiesc, ar trebui macar sa fie mentionat ca intrarea in stapanirea de fapt/predarea imobilului se face la data incheierii contractului), trebuie sa paraseasca imobilul imediat. Problema e ca daca nu vor nu veti avea ce sa faceti decat sa va adresati instantei si sa cereti pronuntarea unei hotarari care sa ii oblige la evaucarea imobilului (impreuna cu ceva penalitati, poate). Termenul "legal" de 30 de zile este un mit.
Nu ,în contract nu se menționează că va mai locui în imobil,din contra din ziua semnării contractului sunt posesoare a imobilului, dansi au spus daca ii mai las 2 saptamani sa aibe timp sa mute ,si am fost deacord,dar acum spune că are dreptul legal 30 de zile,
Atunci, sa va indice in baza carui text de lege au impresia ca au acest drept "legal". DIn nou, e un mit. Din pacate, daca nu vor sa plece nu puteti nici sa ii scoateti in strada cu forta. Deci va trebui sa va adresati instantei si sa solicitati ca, eventual pe calea ordonantei predesintiale, sa emita o hotarare judecatoreasca prin care sa ii obige la parasirea imobilului. Apoi cu acea hotarare (dupa ce ramane definitiva) mergeti la un executor judecatoresc care, impreuna cu 2-3 jandarmi daca e nevoie, ii scoate din casa impreuna cu toate bunurile lor.
Exista si varianta, mai practica dar deloc recomandabila, de a sparge usa si de a schimba incuietoarea cand sunt plecati de acasa. Asta ar rezolva mult mai rapid situatia dar v-ar expune pe dvs in sensul in care ei vor putea pretinde ca aveau in casa milioane de euro si kilograme de aur care au disparut in momentul in care ati spart usa.