avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Masini vandute dar neradiate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Masini vandute dar neradiate

Bună seara.
Am avut 3 masini, 2 dintre ele au fost casate și nu am nici un document sa atest asta dar mi-au rămas actele iar una a fost vanduta cu tot cu acte și nu mai pot găsi proprietarul.
Problema este ca nu au fost radiate, iar în fiecare an impozitul la primărie creste (25000 lei pana la momentul de fata)
Există vreo varianta de a fi scutit de plata impozitelor având în vedere ca nu mai dețin mașinile de 10 ani?
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:34, 26 Noiembrie 2021
Va confruntati cu situatie delicata,atat timp cat dv ati inteles sa renuntati la bunurile mobile fara parcurgerea procedurii legale de instrainare si fara respectarea obligatiilor referitoare la radierea acestora de pe rolul dv fiscal
Atat timp cat creditorul stat,prin impunerile anuale a ionformat de existenta obligatiilor agerente acelor vehicule,eventual puteti contesta debitele mai vechi de termenul general de prescriptie-daca in acest interval creditorul nu a desfasurat acte si actiuni pentru recuperare sume cu titlu d erestanta
Ar trebui sa verificati temeinic la autoritatea fiscala teritoriala daca exista deschis dosar de urmarire debite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism instrainat fara act de vanzare/ cumparare FloAp FloAp Buna ziua, As dori sa radiez un autoturism dar problema este ca l-am instrainat fara a face act de vanzare/cumparare unui prieten, urmand sa facem actele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sotul meu a avut doua masini pe care le-a vandut fara ... bourosfabiola@yahoo,com bourosfabiola@yahoo,com Buna ziua! Sotul meu a avut doua masini pe care le-a vandut fara a le scoate din evidenta primariei.Pt una dintre ele (dupa 5-6 ani de la vanzare)a fost sunat ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal autovehicul FlorinGiorgian FlorinGiorgian Buna ziua, am achizitionat din Prahova un autovehicul in luna Aprilie 2018 de la un intermediar, acesta a zis ca imi va trimite certificatul fiscal urmatoarea ... (vezi toată discuția)