avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa îmi deschid firma de fabricare colțunași.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa îmi deschid firma de fabricare colțunași.

Buna seara. Vreau sa îmi deschid firma de fabricare colțunași. Puteți să mă ajutați , va rog frumos?
Ce reguli ar trebui să îndeplinească încăperea în care îmi voi desfășura activitatea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:58, 27 Noiembrie 2021
Spatiul de productie si depozitare materii prime si produse finite trebuie sa fi total separat de cel de locuit daca va gandti sa desfasurati activitatea in propria curte.
Daca aveti posibilitatea sa va organizati asa, mergeti cel mai bine mai intai la Direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană unde spuneti detalii atat referitoare la spatiu, utilaje cat si la afacerea in sine, vedeti ce sfaturi va recomanda si ei, si numai dupa aceea infiintati la registru comertului o intrepridere individuala sau un srl, urmat de obtinerea autorizarii.
Daca constatati ca nu puteti sa indepliniti conditiile impuse de ei sau e prea scump, atunci nu mai are rost sa mai deschideti firma la registrul comertului.
Deci ca etape: deschideti intreprinderea individuala (si cu inregistrare la finante prin depunerea declaratiei unice initiale) si numai dupa acea incepeti sa faceti chetuieli cu factura pe intreprinderea individuala cu ce va trebuie pentru amenajarea spatiului, utilaje, materii prime, ambalaje, etc. Altfel nu puteti deduce aceste cheltuieli pe firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plantatie de capsuni și procesare Daniela180 Daniela180 Bună ziua! Am si eu o intrebare. Am o plantatie de capsuni si am certificat de Producator de Capsuni. As vrea sa procesez fructele pentru a obtine dulceata ... (vezi toată discuția)
Dulciuri de casa - ce autorizatii sunt necesare pentru preparare si comercializare? saadeddine saadeddine ma intereseaza mult afacerea dar nu stiu de ce fel de autorizatii am nevoie -in special cele sanitare- daca pot sa o pun in practica legal??!! mai exact va ... (vezi toată discuția)
Deschidere afacere sebastian_27 sebastian_27 Buna ziua, Doresc sa deschid o mica afacere in domeniul patiseriei, insa se pare ca acesta idee a mea se mai regaseste si in alta parte sub forma de ... (vezi toată discuția)