A murit tatal meu si am fost sa iau certificatul de deces de la evidenta populatiei din oras ca sa il ingrop.
Ei, in mod smecheresc si abuziv, mi-au luat datele de buletin si au vrut sa ma puna sa semnez nu stiu ce hartie cu succesiunea ca accept sau asa ceva. Eu nu am fost de acord. Nu era momentul atunci cu tatal mort pe masa, cat tupeu maxim!!!
Azi ma trezesc cu citatie de la un notar tot de acolo sa ma prezint la el sa fac succesiunea in data X, ca la politie. Nu stiu in ce baza legala actioneaza primaria si acest notar. Cred ca in baza foamei dupa bani nestavilita. Ma poate obliga cineva sa fac succesiunea? In ce temei legal actioneaza primaria si acest notar? Este casa tatalui deja pe numele meu fara ca eu sa fi facut vreun act? Aud ceva de acceptare tacita mostenire si nu stiu ce inseamna asta, mi-o trece automat pe numele meu?
Zau daca pricep ce va deranjeaza. Ca si daca nu dezbateti acum, va trebui sa dezbateti candva, daca se va ivi vreo nevoie sau ii veti incarca pe mostenitorii dvs. cu dezbaterea a 2 succesiuni. De bunurile tatalui nu veti putea dispune fara sa dezbateti succesiunea, oricum. De platit impozit, tot va trebui sa platiti. La fel si mostenitorii dvs. Puneti in pericol munca de o viata a parintilor pentru un moft, ca daca nu veti plati impozitul, creditorul o sa va oblige sa acceptati sau nu mostenirea si daca nu o acceptati, se pierde iar daca se considera acceptare tacita, tot riscati sa o pierdeti.
Mergeti la notar si solicitati un termen mai lung pentru dezbaterea succesiunii.Puteti invoca la nevoie si lipsa banilor necesari pentru taxa notariala de succesiune.Rezolvati amiabil cu notarul desemnat din raza teritoriala in care se afla imobilul un termen convenabil pentru dezbaterea succesiunii.