avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa cu 3 moștenitori...indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa cu 3 moștenitori...indiviziune

Suntem 3 moștenitori la o casa de pe urma bunicului.Noi am împărțit camerele cum am știut fiecare, dar unul dintre noi vrea sa între în partea celorlați. Cum putem sa împărțim prin notar fiecare cota și sa alegem noi 2 ce camera sa aibă celălalt? Sau cum se poate ieși din indiviziune? Menționez faptul ca unul din moștenitori face probleme,amenință că sparge ,el e și hot și noi avem de suferit de pe urma lui.Va mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021
roby2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:49, 28 Noiembrie 2021
la notariat puteti face partaj doar daca toate partile agreaza un mod de impartire. contrar, veti merge in instanta. solutia instantei e obligatorie pentru toate partile
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021
adriandimitriu, utilizator
Și dacă vrem sa ieșim din indiviziune ca 2 sa ii dea sulta la al 3 Lea? Cum se procedează și cam cât durează.Daca vrem sa vindem al 3 nu semneaza
exact la fel.
daca agreati sumele de plata, la notariat. durata este de minim 1 saptamana, in functie de gradul de completare al actelor si de accesibilitatea notarului ales.
daca nu agreati sumele, in instanta. aici durata minima este de 6 luni si se poate prelungi pe cativa ani.
Nu îl puteți obliga pe al treilea nici sa vândă, nici sa accepte varianta propusa de dvs.
La notar trebuie sa va prezentați toți 3, de comun acord, cu lucrurile stabilite în mod amiabil.
În caz contrar, veți fi îndrumați la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz conditii succcesiune mi80mi mi80mi Buna ziua. Ma numesc Mimi si problema mea este urmatoarea: matusile mele doresc da dezbata succesiunea in urma bunicilor decedati si eu sunt mostenitorul ... (vezi toată discuția)
Mosteniri doinelarad doinelarad ATUNCI CIND SE FACE O IMPARTIRE A UNEI MOSTENIRI, IN SPETA O CASA, CARE ESTE LOGICA DUPA CARE SE FACE ATRIBUIREA SPATIILOR? SI... INCA CEVA, DACA UNUL DINTRE ... (vezi toată discuția)
Loc de veci cristinaruxanda cristinaruxanda Intr-un proces de partaj cu hotarare definitiva si irevocabila ,pe langa alte bunuri imobile ,este prevazut si un loc de veci a se imparti in cote 60% ,20% si ... (vezi toată discuția)