Buna seara, am urmatoarea situatie. Am locuit in chirie intr-un apartament timp de 14 luni de zile. Cheltuielile le am platit mereu prin banca dupa ce primeam mesaj de la proprietara cu suma pe care o am de transferat. Dupa ce am eliberat apartamentul in urma cu aprox. 2 sapt. am constatat ca am platit intretinerea si ptr boxa si loc de parcare de care eu nu am beneficiat si nici nu au fost stipulate in conctract. Pe langa acestea in intretinere era inclus si fondul de reparatii pe care l-am platit tot eu. Cautand pe internet am gasit ca este datoria proprietarului nu a chiriasului de a plati fondul de reparatii. Facand un calcul aprox am pierdut 200 euro. Intrebarea mea este, pot recupera acesti bani? Sau e datoria mea sa platesc aceste cheltuieli chiar daca nu am beneficiat de ele nici fizic nici in contract. Va multumesc.
eu cred ca ati pierdut o suma in lei, nu in euro - intretinerea se calculeaza in lei ! Apoi, e de datoria dumneavostra sa sesizati, in termen de 10 zile orice situatie in lista de plata. Puteti recupera acesti bani doar daca proprietarul e de acord. Ar fi trebuit de la bun inceput sa sesizati acest lucru. Bine ar fi sa solicitati firmei de administrare sa defalce ei suma pe o fisa a apartamentului si cu ea sa discutati cu proprietarul.
Fond de penalizari.
ceau
Dupa parerea moderatorilor chieltuielile ocazionate cu: taxa gestiune cont bancar, comisioanele banci la depunere in contul bancar, taxele ocazionate cu OP ... (vezi toată discuția)