avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Valabilitate certificat de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Valabilitate certificat de handicap

Băiețel de 1 an și 1 luna, diagnosticat cu intoleranta la lactoza. Am inceput demersurile pentru a obține certificatul de handicap, apoi intenționez să depun actele pentru prelungirea concediu de îngrijire a copilului.
Intrebarea mea este: concediul se prelungește până la 3 ani sau până la expirarea certificatului de handicap? Certificatul de handicap poate sa fie emis și pe mai mult de 1 an?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 29 Noiembrie 2021
Comisia de expertiză stabilește termenul de încadrare în grad de handicap, cu posibilitate de revizuire la expirarea termenului, și este posibilă prelungirea pe un nou termen.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comisia de expertiza medicala in baza documentelor medicale eventual investigatii suplimentare dispun si consemneaza in documentele medicale perioada de valabilitate certificat de incrare in grad de handicap care poate fi provizoriu 6 sau 12 luni sau permanent nerevizuibil
În baza certificatului, concediul se prelungește până la 3 ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu crestere copil ruxandra-maria ruxandra-maria Buna seara! Spuneti-mi va rog, daca am dreptul sa prelungesc concediul de crestere copil, avand in vedere ca baietelul meu prezinta intoleranta la lactoza. ... (vezi toată discuția)
Fetita mea împlinește 3 ani în iulie si are grad de handicap Bianca@ Bianca@ Bună ziua! Fetita mea împlinește 3 ani în iulie, are intoleranță la lactoza și este încadrată în grad de handicap, oare pe baza actelor necesare ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad handicap n_roxxanne n_roxxanne Persoana cu Boala celiaca/Intoleranta la gluten se incadreaza la vreun grad de handicap? Cunoasteti cazuri? (vezi toată discuția)