Bună dimineața! Acum cateva zile am fost oprit in trafic si testat cu etilotestul resultatul fiind 0. Politistii m-au controlat in masina unde mi-au gasit 0.8g de iarba, dupa asta am fost la spital unde am facut probele de urina si de sange, rezultatul fiind pozitiv la testul de urina. Chestia este ca eu in momentul in care m-au oprit nu aveam absolut nimic, fumasem cu o zi inainte. E vreo posibilitate sa imi recuperez permisul tinand cont ca atunci nu aveam nimic si consumasem cu o zi inainte? Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Vi s-a deschis dosar penal si se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 336 alin. 2 cod penal si art. 4 din Legea 143/2000. Competenta este a DIICOT. Cat dureaza cercetarile veti avea dreptul de conducere suspendat.
Care este pedeapsa maximă pe care aș putea să o primesc?
În urma analizelor la sange va reieși că nu eram sub influența drogurilor la momentul acela? Și dacă da, se va lua în considerare ca și circumstanță atenuantă? E prima și sper că și ultima dată când întampin problema asta!
Mulțumesc din nou pentru un eventual răspuns!
Aveti 2 infractiuni savarsite in concurs. Daca veti fi gasit vinovat, pedeapsa se stabileste conform regulilor de la concursul de infractiuni. Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.