avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate testament

In 2016, bunica a facut testament pentru doua nepoate. In 2017 a decedat iar la dezbaterea succesiunii fiica persoanei decedate (mama nepoatelor) a refuzat sa recunoască testamentul si a refuzat dezbaterea succesiunii in ansamblu. Fiica decedatei mostenea prin succesiune un apartament , masina si terenuri la țară deci avea rezerva succesorala . Nepoatele primeau o casa la tara si terenul aferent casei prin testament. Ce se intampla cu testamentul daca nu a fost executat pana acum?
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2021
Florina45, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:23, 1 Decembrie 2021
Trebuie dezbatuta mostenirea, la notar sau la instanta. Daca ati facut acte tacite sau exprese de acceptare a mostenirii testamentare, ete in regula. Rezolvarea este in functie de situatia concreta, la fel si asa zisa valabilitate a testamentului.
Nimic.
Nepoatele vor tine testamentul la pastrare, bunurile vor rămâne în continuare fără proprietar, iar fiica va rămâne Gica Contra.
Nepoata nu trebuie sa stea la mana fiicei, daca nu se inyeleg, sa mearga in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca mama mea va deceda iar eu sunt moștenitor că fiu in viața ... florinanton47 florinanton47 Daca mama mea va deceda iar eu sunt moștenitor că fiu in viața alături de doua nepoate și sotie frate decedat și sunt executat silit pentru un credit ... (vezi toată discuția)
Strain de succesiune hacman hacman Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru acest site: 1) administratorului si ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament autentic hose hose In urma decesului defunctul a lasat un testament autentificat la notariat prin care lasa intreaga avere pe numele unei persoane cu care a locuit 21 ani fara a ... (vezi toată discuția)