avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua! La gradinita unde este inscris copilul meu ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua! La gradinita unde este inscris copilul meu s-a trimis ...

Buna ziua! La gradinita unde este inscris copilul meu s-a trimis urmatorul mesaj catre parinti: "Dragi părinți , în ședința CA a scolii XYZ s-a decis ca testarea elevilor sa se facă acasă, sub supravegherea responsabila a părinților . Testele sunt pregătite și vor fi distribuite in zilele de joi și vineri , astfel ca elevii in zilele de luni și joi , săptămâna următoare , sa fie testați . Fiecare elev/ copil va primi câte 2 teste ( pentru o săptămâna ) ! Cu toții suntem interesați de siguranța și sănătatea copiilor ! Succes, dragi părinți !!!". Ce baza legala are acest "indemn"?... Eu nu vreau sa imi testez copilul, acesta neprezentand nici un simpom de boala. Nici nu am semnat ceva in sensul acesta. Exista cumva vreo lege de care eu nu stiu?... Dreptul la invatatura stiam ca nu este conditionat... Va rog sa ma lamuriti, multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: sole_io , utilizator 13:50, 3 Decembrie 2021
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Va scriu in calitate de membru al unui CA al unei scoli din TM. Ordinul de ministru referitor la testare este unul cu multe lacune. Daca dvs. nu testati copilul si il trimiteti la scoala/ gradinita, nu exista cadrul legal astfel incat acesta sa nu fie primit.
Testele, din pacate, nu au un grad de incredere mare (conform spuselor unor medici). Astfel, copilul poate avea un rezultat la testare atat fals negativ cat si fals pozitiv.
Dvs. primiti cate 2 teste/ saptamana. Daca primul test va fi neconcludent, ar trebui testat si a doua oara. Daca si al doilea va fi tot neconcludent, nu mai aveti cum sa-l testati.
Din pacate cam aceasta este situatia.
Pentru o implementare eficienta, acest OM trebui mult mai bine structurat si corelat cu alte legi/ OM.
P.S. De la scoala noastra nu a venit nicio recomandare cum ca ar trebui sa pastram testele utilizate. Plus ca aceste teste au un regim special, ar trebui colectate si depozitate conform deseurilor medicale.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2021
Raresh_81, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
si daca copilul este asimptomatic la unul dintre teste , ce se va intampla ? nu il vor mai primi la scoala ? cine isi asuma raspunderea ?
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
ati omis ca in caz ca se iese pozitiv la testare, va urma un test pcr, deci nu e luat rezultatul ca cert.
mai departe, va zvarcoliti de parca i se face operatie pe creier, la fel ca si atunci cand se intra in supermarket cu masurarea temperaturii.
atata tevatura pentru nimic.
scuipa copilul in recipient si se descopera din timp daca e infectat sau nu, ce atata caz?!
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fereasca Dumnezeu! Toata europa civilizata foloseste testele astea, numai noi suntem mai cu motz.
7 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată doamnă, sunt de mulți ani membru al acestei comunități on-line și întotdeauna am apreciat comentariile și răspunsurile scrise de dumneavoastră la diversele probleme juridice puse pe tapet aici, dar de data asta, cu tot respectul, consider că greșiți. Este o mare problemă această testare, pentru că ea face parte din tehnica pașilor mărunți care se aplică cu mare succes în prezent cu scopul limitării treptate a libertăților individuale.
Părinții își trimit copiii la școli de sute de ani. În epoca modernă, după ce preocuparea pentru sănătatea publică a devenit din ce în ce mai importantă, s-a încetățenit o regulă de bun simț, pe care cam toată lumea a respectat-o, și anume: dacă dimineața, înainte de plecarea la școală, copilul prezintă semne evidente de boală (stare de slăbiciune, stări sub-febrile sau febrile, tuse, îi curge nasul, etc.), atunci el nu este dus la școală, ci la medic. De zeci de ani trecem, în fiecare iarnă, prin sezonul gripelor și întotdeauna așa s-a procedat (am și eu două fete, dintre care cea mică este încă elevă de liceu și asta este metoda pe care am folosit-o) și tot așa trebuie procedat și în situația actuală. Este, de fapt, absolut normal să procedăm așa, fiindcă, în primul rând, ne protejăm propriul copil care, dacă stă 5-6 ore la școală fiind bolnav, aceasta poate să conducă la agravarea bolii sale, iar apoi, evident, protejăm și ceilalți copii și cadrele didactice de o eventuală contaminare. Niciodată, nici chiar în anii în care au circulat tulpini virale foarte agresive față de copii, nimeni nu s-a gândit la aberația asta cu testarea persoanelor aparent sănătoase (sau asimptomatice, ca să utilizez termenul „în vogă” azi). Dacă-mi permiteți o paralelă cu sistemul judiciar, această testare este exact ca atunci când în justiție s-ar putea impune prezumția de vinovăție, în locul celei de nevinovăție.
Îmi este greu să cred că dumneavoastră, cu vasta experiență pe care o aveți în domeniul juridic, nu observați aceste aberații, care sunt evidente chiar și pentru nespecialiști.
Vă cer scuze dacă am deranjat cu acest comentariu.

gi-jane2 a scris:

ati omis ca in caz ca se iese pozitiv la testare, va urma un test pcr, deci nu e luat rezultatul ca cert.
mai departe, va zvarcoliti de parca i se face operatie pe creier, la fel ca si atunci cand se intra in supermarket cu masurarea temperaturii.
atata tevatura pentru nimic.
scuipa copilul in recipient si se descopera din timp daca e infectat sau nu, ce atata caz?!


Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2021
florinm., utilizator

Alte discuții în legătură

Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna seara! e legal ca copilul meu minor sa fie testat de covid ... Csirike Csirike Buna seara! E legal ca copilul meu minor sa fie testat de COVID fara sa aiba simptome si fara sa aiba acordul parintelui? (vezi toată discuția)