Buna ziua! La gradinita unde este inscris copilul meu s-a trimis urmatorul mesaj catre parinti: "Dragi părinți , în ședința CA a scolii XYZ s-a decis ca testarea elevilor sa se facă acasă, sub supravegherea responsabila a părinților . Testele sunt pregătite și vor fi distribuite in zilele de joi și vineri , astfel ca elevii in zilele de luni și joi , săptămâna următoare , sa fie testați . Fiecare elev/ copil va primi câte 2 teste ( pentru o săptămâna ) ! Cu toții suntem interesați de siguranța și sănătatea copiilor ! Succes, dragi părinți !!!". Ce baza legala are acest "indemn"?... Eu nu vreau sa imi testez copilul, acesta neprezentand nici un simpom de boala. Nici nu am semnat ceva in sensul acesta. Exista cumva vreo lege de care eu nu stiu?... Dreptul la invatatura stiam ca nu este conditionat... Va rog sa ma lamuriti, multumesc frumos!
Adelinadenisa
Utilizator 5din 14 utilizatori consideră acest răspuns util
Exact din acest motiv am deschis acest subiect. In ciuda faptului ca s-a raspuns in mare foarte urat si pe langa subiect, nu sunt o inculta, sau vreo "d-aia care stie mai bine", ca sa citez din raspunsurile mariilor voastre. Motivul acestui subiect este incalcarea drepturilor. Usor usor ni se pun garduri, iar eu vreau sa stiu ce drepturi are copilul meu. Inca este ambiguu raspunsul, desi tind sa cred ca un ordin de ministru nu trece peste art 32 din Constitutie, aici doream o clarificare si atat. Multi dintre dvs nu vad ca ni se iau cu pasi inceti dar sigur, din drepturi. Sunt de acord, am obligatii, dar si drepturi. Si de unde atata ura si rautate pe dvs, stimatilor? Sunteti constienti ca acesti copii, carora cate putin li se vor lua din drepturi, sunt aceia de la care veti avea asteptarile sa va plateasca pensiile la batranete? Mai stiti ca tot acesti copii vor plati datoriile externe ale Romaniei, acelea de peste 60 milioane de euro, alocate sistemului judiciar?... Desi in spitale inca mori ars, inca iti cumperi singur medicatia, si inca vii cu lenjeria, sapunul si hartia igienica de acasa. In unele cazuri, vii si cu capacul de wc si cu capul de dus. Daca dvs nu vreti sa stiti ce drepturi aveti, si copiii dvs, nu cititi. Eu stiu ce obligatii am. Dar vreau sa imi stiu si drepturile. Deci ordinul de ministru bate art. 32 din Constitutie, si art. 14 al Uniunii Europene?... Multumesc tuturor care v-ati rupt din timpul dvs si mi-ati oferit un raspuns pertinent.
florinm.
Utilizator 4din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
@Alexandru0312
Stimate domn,
Amănuntul dacă eu am ieșit sau nu din țară nu are nicio relevanță. Nu este problema dumneavoastră pe unde am circulat eu, iar o eventuală devoalare în public a locurilor pe unde am sau n-am fost nu ajută cu nimic în situația de față.
Mă bucur, în schimb, că puteți râde. Mai rău este când, peste ceva vreme, s-ar putea să vă înghețe râsul pe chip și să vă gândiți: „Tipul ăla pe care l-am făcut „ignorant” a avut dreptate”. Sincer, mi-aș dori din tot sufletul ca nu eu, ci dvs. să aveți dreptate, dar mi-e teamă că nu va fi așa.
În privința „ignoranței” și a lipsei de studii, educație și de lectură, ce să zic? Eu nu mi-am permis să emit judecăți de valoare despre nimeni, mai ales aici, în acest forum unde trebuie să primeze seriozitatea și respectul reciproc. Dar asta e, atâta puteți, atâta scrieți. Dacă considerați că enumerarea studiilor pe care le am la activ și a lecturilor mele poate să ajute în eradicarea mai rapidă a pandemiei, vă promit că vă voi prezenta toate diplomele universitare și post-universitare pe care le am, dar și o listă cât mai completă a cărților citite.
Eu nu forțez pe nimeni să mă urmeze. Din contră, tendința de autoritarism care răzbate subliminal printre rândurile scrise de dumneavoastră este de natură să devoaleze propria dumneavoastră agresivitate îndreptată împotriva celor care, exercitându-și dreptul la liberul arbitru, încalcă propriile dumneavoastră convingeri. Așa că, data viitoare când mai pomeniți de forțarea acceptării unor opinii, priviți-vă mai întâi într-o oglindă.
Vă doresc multă sănătate și virusurile, de orice fel, să vă ocolească.
- Editat de admin: Apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează când vreți să publicați un răspuns. Mulțumesc -
Alexandru0312
Utilizator 7din 10 utilizatori consideră acest răspuns util
@florinm.
Asa zisul tau "drept la liberul arbitru" imi incalca dreptul meu si al familiei mele la sanatate si la a avea o viata normala!
Din cauza celor ca tine, a celor ce nu vor sa se vaccineze, sa se testeze sau sa porte masca eu si alte milioane de romani avem ingradit accesul la medicina preventiva, pentru ca tot sistemul sanitar se concentreaza sa va trateze...din cauza voastra exista restrictii ce limiteaza si drepturile celor ce sau vaccinat, si putem continua pana maine discutia.
Personal sper sa prind ziua in care toata Romania o sa fie supravegheata video asa cum se intampla in Europa occidentala...un om normal, ce nu are nimic de ascuns si care traieste onest nu are de ce sa isi faca griji ca ii sunt ingradite drepturile si liberatile...doar infractorii, marlanii si cei care nu dau doi bani pe regulile unei societati normala si care doresc sa se traiasca doar cum vor ei au o problema cu ingradirea drepturilor si libertatilor.
P.S.
Va las aici un mic citat, cu mare inteles:
„Când vedem un știutor, trebuie să fim suspicioși: prostul e serios. E solemn. Nu se joacă. E demn, inflexibil, pietrificat. Ia toate lucrurile în serios, dar mai ales pe el însuși. Pentru că e serios, prostul e și sfătos. Are soluții pentru orice problemă. E o suficiență intelectuală glorioasă, e o fudulie. Are idei fixe. Nu se îndoiește de el însuși și îi place de el”
(A. Pleșu).
anca_ro
Utilizator 5din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca vreti sa faceti un bine societatii, doamna, luati toate masurile ca sa protejati pensionarii de acum, nu faceti promisiuni in numele copilului dvs ca atunci cand o sa fie el mare o sa ne plateasca pensiile. In ritmul asta de infectare poate nici nu mai ajungem la pensie sa profitam de amabilitatea lui.
Sunt sigura ca chiar asa v-ati si convins, ca sunteti impotriva nu din comoditate si egoism, ci din faptul ca aveti o inalta tinuta morala :)))
Normal ar fi fost sa nu fie nevoie de nicio lege sau ordin de ministru etc, ca sa facem un lucru de bun simt. Doar pentru ca ceva nu este reglementat dpdv legal, nu inseamna ca este automat acceptabil in societate.
Iar gradinita in primul rand reprezinta comunitate, nu atat "dreptul la invatamant" - ce invata acolo poate invata si acasa. Deci dvs insistati sa aveti acces la comunitate chiar daca o puneti in pericol.
CHKa
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimata @Adelinadenisa , multumesc pentru efortul dvs. de a ne “ lumina “ in privinta gardurilor care ni se pun usor-usor . Dar , ati putea privi si din alt unghi problema ? De pilda , daca in grupa de la gradinita a copilului dvs. exista un coleg care are familia bolnava de TBC activ , totusi aduc copilul la program si se impotrivesc a fi testat de medici daca nu cumva e si el bolnav , ati avea ceva de spus ? sau ati accepta ca e dreptul lor sa trimita copilul in colectivitate , cu riscul urias sa-i imbolnaveasca pe toti ceilalti ? La mine in oras a fost un caz in care s-a descopeirit o invatatoare bolnava de TBC si , la verificarea elevilor din clasa ei , erau 9 ( noua ) copii infectati . Va ganditi cam ce n-ar fi dat parintii acelor noua copii ca acest lucru sa nu se fi intamplat ? ca acei copii au in fata un numar de ani de tratamente si , daca au mare noroc , vor scapa de boala , dar plamanii lor vor fi afectati pentru toata viata ? Sunt situatii in care e nevoie sa o “ lasam mai usor “ cu drepturile , ca nimeni nu incalca nimic daca va roaga sa contribuiti la pastrarea sanatatii publice , la binele general ( in ultima instanta ) ,cu un lucru atat de simplu de facut : sa pierdeti cate 5 - 10 minute , de doua ori pe saptamana , testand copilul . Daca sunt 20 de copii in grupa , fiecare familie contribuie cu 1/20 , avand in total un intreg : sanatatea lor . Din pacate , multi , prea multi dintre noi nu avem deloc simtul apartenentei la comunitate , la realitatea ( atat de simpla ) ca traim intre semeni de care trebuie sa avem grija , pentru ca si ei , la randul lor , au grija de noi . Sumele uriase cheltuite de sistemul sanitar pentru tratarea bolnavilor de covid sunt paguba pentru noi toti . In loc sa se cheltuie mult-mult mai putin pe preventie ( teste , vaccinuri ) si sa se modernizeze si doteze spitale , se consuma imense resurse pe incercarea ( de prea multe ori fara succes ) sa fie salvati cei care au contractat boala . Si care - parte dintre ei - ar fi avut sansa sa nu se imbolnaveasca , daca mie , sau dvs. , sau altcuiva ne-ar fi pasat . Si sa stiti , eu nu am nevoie ca al dvs. copil sa-mi platesca pensia , mie mi-e dator statul caruia , de-a lungul vietii mele active , i-am incredintat banii pe care i-am pus deoparte pentru anii batranetii . Faptul ca nu a constituit un fond pentru mine , din banii mei pe care i-am dat spre pastrare si i-a cheltuit cum a avut nevoie ( probabil sa acopere datoria catre alti pensionari ) , nu-l face ( pe Stat ) mai putin dator catre mine . Si chiar nu e treaba mea de unde ia acesti bani , datoria trebuie sa si-o plateasca .