avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua! La gradinita unde este inscris copilul meu ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua! La gradinita unde este inscris copilul meu s-a trimis ...

Buna ziua! La gradinita unde este inscris copilul meu s-a trimis urmatorul mesaj catre parinti: "Dragi părinți , în ședința CA a scolii XYZ s-a decis ca testarea elevilor sa se facă acasă, sub supravegherea responsabila a părinților . Testele sunt pregătite și vor fi distribuite in zilele de joi și vineri , astfel ca elevii in zilele de luni și joi , săptămâna următoare , sa fie testați . Fiecare elev/ copil va primi câte 2 teste ( pentru o săptămâna ) ! Cu toții suntem interesați de siguranța și sănătatea copiilor ! Succes, dragi părinți !!!". Ce baza legala are acest "indemn"?... Eu nu vreau sa imi testez copilul, acesta neprezentand nici un simpom de boala. Nici nu am semnat ceva in sensul acesta. Exista cumva vreo lege de care eu nu stiu?... Dreptul la invatatura stiam ca nu este conditionat... Va rog sa ma lamuriti, multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: sole_io , utilizator 13:50, 3 Decembrie 2021
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara.
Am citit topicul postat aici … mi-am facut un obicei din a citi articolele sau intrebarile postate pe site. Constat cu parere de rau ca suntem din ce in ce mai patimasi in a oferi raspunsuri si uneori s-ar putea ca un raspuns “prea detaliat”/ cu o tenta prea personala sa descurajeze alte eventuale viitoare postari…in sfarsit, fiecare actionam si postam cum consideram de cuviinta. Revenind la subiect, sunt dintre parintii vaccinati si care i-au pus copilului masca chiar de dinainte de a implini varsta de la care era obligat sa o poarte in spatiile publice. La ora de aikido (unde suntem acum) e singurul din sala care poarta masca pe durata antrenamentului. Deci am preferat intotdeauna sa fac eu/facem noi un efort/sa apelam la un inconvenient temporar pentru a nu da boala cuiva si, evident, pt a nu lua de la alții virusul (asta si dupa ce toti ai casei am trecut prin boala, luata de la un membru de familie contact direct al unei persoane infectata). Cu toate acestea, da, sunt - de principiu - împotriva solutiei testarii copiilor de catre parinti. Dragi autoritati, uitam in ce tara traim si de cat de (i)responsabili suntem in general ca si natie? Deci asistentul scolii - daca el exista - nu are timp sa faca testarea (sau cum?), profesorii/invatatorii nu (ca sa nu se infecteze ei si pt ca in scurtul timp petrecut cu copiii ce sa faca mai intai? Si cu asta sunt de acord), dar mergem pe incredere ca noi parintii vom fi cinstiti si nu ne vom trimite copiii la scoala bolnavi / cu teste de saliva pozitive?! E bine atunci, pot “dormi” linistita… cu banii dati pe testele respective, poate s-ar fi putut gasi solutii pt testarea neinvaziva a copiilor (cu care sunt de acord), dar in conditii de impartialitate si obiectivitate, poate periodic la medicul de familie, sau cadre ale DSP prin “sondaj”, din fiecare clasa.Nu am eu solutiile, dar cred ca nici nu sunt in masura sa raspund la aceasta intrebare/ sa gasesc rezolvari caci nu eu sunt factor de decizie ori membru in aparatul de stat. Multumesc & toate bune tuturor!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Cristina I, in primul rand felicitari pentru responsabilitatea de care dati dovada ca membru de calitate al societatii!

Referitor la testele din gradinite, eu sper ca parintii/copiii vor trebui sa arate testele negative la intrarea in gradinita, altfel sigur ca foarte multi parinti doar o sa pretinda ca le-au facut. Si daca vor trebui sa le prezinte, tot se vor gasi metode de pacalit testele, care nici ele - testele - nu sunt foarte concludente. Dar decat deloc...

Sigur, ar fi fost de preferat statul sa asigure asistenta medicala impartiala sa le faca testele copiilor dar se face economie... si in plus, mai tare s-ar fi inflamat "aparatorii libertatilor noastre" pentru oribilul "act medical" la care sunt supusi micutii.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2021
anca_ro, utilizator
7 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte real si adevarat ce sustineti. Binenteles ca masurile de limitare a libertatilor nu pot fi aplicate brusc, instant ca ar duce la reactii si revolta din partea oamenilor., asa ca se aplica experimentul cu broasca care sare imediat afara daca este bagata in apa clocotita, dar daca este bagata in apa rece si incalzita treptat v-a incerca sa-si acomodeze corpul odata cu temperatura in crestere pana cand va muri. Sunt convins, dar absolut convins, ca si aceasta masura este doar un mic pas de filet cu care se strange tot mai tare surubul si acomodarea la o "normalitate" care nu mai are nimic de-a face cu ce e normal si trait pana acum, in numele unei protectii care e cvasicunoscuta ca ineficienta.
Revenind la testarea copiilor: clar ca autoritatile si-au dat seama de refuzul (justificat) al parintilor de a se incepe tot felul de interventii si experimente pe copii, asa ca au apelat la ceva bland, inofensiv, o nimica toata pentru inceput. Asa este, acest tip de testare chiar ca este inofensiv, in forma asta non-invaziva si chiar simpla de tot. Dar nu aici e problema. Problema este in crearea unui prim compromis (de data asta in cazul copiilor) ca apoi in cateva luni sa urmeze un pas doi, apoi trei, etc. La fel cum s-a procedat in cazul adultilor: "vaccinul te protejeaza" . Si multi s-au vaccinat crezand ca gata, scapa de probleme. Nici vorba, au fost doar amagiti. Si imediat se ajunge la doza 5 iar tarile cu rate mari de vaccinare si din care unele ne faceau prosti, sunt cu un picior in groapa. Nu trebuie sa fii erudit sau savant ca sa constati asta iar statisticile oficiale o confirma. Pana nu demult copii mici erau considerati ca cel mult "purtatori" sau "asimptomatici". Am stiut, pentru ca erau din ce in ce mai clare intentiile ca se va ajunge aici, respectiv la a le veni si randul si copiilor sa fie luati in colimator. Asa ca macar dreptul de a gandi ar trebuii sa fie la indemana daca din pacate altele sunt sub semnul intrebarii.
Cik22, utilizator
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
@cik22

Eu inteleg si punctul dvs si al altora de vedere ca aceste mici compromisuri la care suntem obligati va ingrijoreaza ca vor urma altele mai mari, gen, ca va trebui sa inghitim orice pastila creeaza ei, testata sau netestata.

Nici eu, si cred ca nimeni, nu ar fi dorit sa se vaccineze cu un vaccin atat de nou, sau sa trebuiasca sa le fie ingradita libertatea de miscare, dar uite ca din cauza "rebelilor" care nu au acceptat sa isi ia minime masuri de siguranta respectiv sa poarte masca corect si sa respecte distantarea, acum suntem toti obligati sa facem aceste eforturi, sa ne luam aceste riscuri, ca sa salvam ce a mai ramas din economia si sistemul sanitar.

Nu ajungeam in situatia asta daca toata lumea avea bun simt de la inceput, ar fi fost muuult mai putine infectari si cei infectati ar fi putut fi tratati cum trebuie in spital, nu ar fi inundat locurile la ATI, morgile, etc. Asa ca da, toti trebuie sa lasam de la noi acum pentru ca unii au considerat ca simpla masca este o "botniță".

Masurile luate pot fi asemanate cu instalarea camerelor de luat vederi in locuri publice magazine etc, cred ca nimeni nu isi doreste in mod expres sa fie supravegheat, dar daca exista hoti si raufacatori care numai asa pot fi opriti, ce sa facem... suferim si noi din cauza lor. Dar pana la a ni se implanta cipuri sau a se face experimente pe noi, e cale lunga.

Insa la fel cum lipsa de disciplina / discernamant in a accepta sa porti o masca, a dus la situatia actuala, la fel si neacceptarea testarii / vaccinarii va duce la situatii din ce in ce mai rele. Unde ne oprim depinde de cei ca dvs care isi pun ambitia sa fie Gică contra, cu toate ca vaccinul s-a dovedit a fi unul foarte sigur, e adevarat nu foarte eficace in limitarea raspandirii, dar eficace din punct de vedere al neinundarii sistemului sanitar.

Iar mitul cu broasca este fals, se vede din ce fel de surse va culegeti informatiile pe care va bazati.
anca_ro, utilizator
6 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lucrurile se par ca sunt mult mai simple, mai dambovitene! Niste baieti destepti au dat/dau un tun. Au cumparat milioane de p*rcarii, pardon, teste. Au negociat in draci si s-a ajuns la un deal cu politicienii, au inteles ca banii sunt suficienti pt. toti! Interesanta emisiunea lui Prelipceanu, Jurnal de seara din 2 decembrie! [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2021
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna seara! e legal ca copilul meu minor sa fie testat de covid ... Csirike Csirike Buna seara! E legal ca copilul meu minor sa fie testat de COVID fara sa aiba simptome si fara sa aiba acordul parintelui? (vezi toată discuția)