avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... buna ziua , exista vreun ajutor pentru familiile ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

buna ziua , exista vreun ajutor pentru familiile -parinti ,copii- ...

buna ziua , exista vreun ajutor pentru familiile -parinti ,copii- venite din strainatate -Austria- ??? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 1 Decembrie 2021
Nu exista text de lege pentru astfel de situații.

Pentru copii se poate obține alocația de stat din tara.

Cetățenii români care au lucrat cel puțin trei ani în UE pot cere, la întoarcerea în țară, o primă de instalare, conform legislației în vigoare.
www.avocatnet.ro/articol_475...
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatiile de stat claumona70 claumona70 Buna seara.Sunt casatorita cu un cetatean Austriac de origine romana din 2001.In urma casatoriei au rezultat 2 copii nascuti in Austria.Conform legislatiei ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana in austria myrelus myrelus exista riscul de a nu primi alocatie din austria daca in acelasi timp am avut somaj in romania?mentionez ca am intrerupt somajul cand am aflat ca nu am voie ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru ingrijirea copilului adrian12 adrian12 Unul dintre parinti este angajat in Austria, celalalt are grija de copil de 3 ani in Romania, nefiind angajat (are incheiat un contract de comision ca PF si ... (vezi toată discuția)