avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri cumune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri cumune

Va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa-mi pierd dreptul la jumatatea mea de apartament, dobandit in timpul casatoriei si achitat integral..? Mentionez ca divortul s-a pronuntat pe cale amiabila, fara motivatie.. Mentionez, de asemenea ca toate actele sunt in posesia fostei sotii... Mentionez ca nu s-a facut nici o impartire a bunurilor..
va multumesc,
Ionut
instanta va stabili in baza probatoriului administrat cui ii va atribui imobilul .
taxa de timbru in cazul procesului de partaj este de 3% din valoarea partajabila , la care se adauga costul expertizei si onorariul avocatial.
in anumite situatii expres prevazute de lege puteti beneficia de scutiri, esalonari sau amanari pentru plata taxei judiciare de timbru.
Va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa-mi pierd dreptul la jumatatea mea de apartament, dobandit in timpul casatoriei si achitat integral..

Rasturnati prezumtia de contributie egala a celor doi soti prin martori, inscrisuri, expertiza .(nu veti pierde drepturile dumneavoastra ce decurg din sistarea indiviziunii prin imparteala decat daca renuntati la ele sau nu vi le valorificati in mod corespunzator - am aici in vedere justa individualizare a cotei parti din dreptul de proprietate )

Existenta dreptului dumneavoastra e certa , definirea ei tine si de implicarea dumneavoastra in aceasta cauza.

Succes.;)
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere in instanta impartirea taxei de partaj cu fosta sotie? DoruD DoruD Am divortat si sotia nu vrea sa facem un partaj prin buna intelegere asa ca voi fi nevoit sa apelez la instanta. In cazul acesta mi se pare normal sa-mi ... (vezi toată discuția)
Tranzactie/partaj imobil karina_rose karina_rose Buna ziua sunt noua pe acest site si mi se pare de bun augur. Felicitari !!! Insa vin si eu cu o problema destul de dificila. Am divortat in 2006 iar situatia ... (vezi toată discuția)
Apel la partaj georgeconstantin georgeconstantin Buna ziua, V-am mai scris si va multumesc frumos pentru raspunsurile primite. S-a incheiat judecata de partaj la prima instanta si am facut apel,la ... (vezi toată discuția)