avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Medicina muncii - ADHD, OCD, BPD etc
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Medicina muncii - ADHD, OCD, BPD etc

Buna ziua. De curand am aflat ca sufar de ADHD, OCD, Tulburare Borderline si inca cateva afectiuni psihice. La locul de munca nu m-au afectat niciunele si mereu am fost un angajat aproape model.(Toti suntem imperfecti) Intreb daca la medicina muncii faptul ca mentionez ca am ADHD si depresie(Acestea 2 sunt singurele care apar pe scrisorile medicale de la medic prin CAS) imi pot periclita sansele de a mi se da "apt de munca". Lucrez in domeniul de gaming si vreau sa ma angajez in domeniul IT, pe testare software. Am inteles ca daca declar ca nu am, pot fi data in judecata pentru fals in acte. Ideea este ca eu nici nu stiu ce scrie in dosarul meu medical si nu stiu ce apare si ce nu acolo. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 3 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fisa de aptitudine se completeaza, semneaza si parafeaza de medicul specialist de medicina muncii numai in urma examinarii dvs. medicale. Aceasta examinare medicala se face in baza fisei cu riscuri profesionale completata de catre angajator pentru locul de munca pe care se doreste angajarea dvs.
Pentru fiecare activitate, in anexa 1 la HG nr. 355/ 2007 privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor exista o fisa cu analize, controale medicale si contraindicatii medicale.
Orice persoana obligatia sa declare medicului, afectiunile medicale de care sufera. Nu face exceptie nici declararea de catre lucrator a afectiunilor medicale, medicului specialist de medicina muncii. In caz contrar, nedeclararea afectiunilor medicale se poate incadra la fals in declaratii.
Medicul specialist de medicina muncii poate cere dosarul medical al lucratorului aflat la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sufar de astm bronsic. pot fi declarat inapt in fisa de evaluare de la medicina muncii in cazul unui consult pentru angajare? RolandSachelarescu RolandSachelarescu Buna ziua. Azi am o programare pentru examenul de medicina muncii la un job foarte bine platit. Este un job de birou, conditii normale de munca. Nu am de gand ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am fost in italia internat la spital, acolo mi-au ... Soare98 Soare98 Buna ziua! Am fost in Italia internat la spital, acolo mi-au pus diagnostic de biopolarism ma tratez de aproximative 6-7 luni, sunt in pragul diminuirii ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii - tulburare bipolara vic38 vic38 Buna ziua, Daca sunt declarat bolnav cronic cu tulburare bipolara mai pot fi angajat cu carte de munca ca programator? (vezi toată discuția)