Buna seara! Am fost acuzat de trafic de droguri de risc și de mare risc, dar nu și de consum, decât de trafic. Și am semnat un acord de recunoaștere a vinovatiei și in acest acord îmi spune ‘ În baza art. 7 alin. (1) din Legea nr. 76/2008, instanţa de judecată va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat’, asta ce anume înseamnă? Înseamnă și ca vor sa îmi faca test de drog dacă am consumat? Sau nu are legătura? Sunt nelămurit.
Prelevarea de probe biologice se referă la faptul că dvs. veți da niște probe de sânge/salivă/urină, care să fie stocate în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, în vederea obținerii profilului ADN-ului dvs.. Aceste date sunt stocate pentru ca, în viitor, în situația în care sunt comise infracțiuni, unde sunt descoperite probe biologice (urme de sânge, urină, lichid seminal, etc.), să se poată descoperi, mai ușor, persoana vinovată.
Permis de conducere
Cda66
Acum 1 an de zile am fost oprit în trafic de un echipaj de la politia rutiera, am fost testat cu etilotestul, rezultatul a fost 0.00. Polițistul mi-a făcut ... (vezi toată discuția)