avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara! Am fost acuzat de trafic de droguri de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara! Am fost acuzat de trafic de droguri de risc și de ...

Buna seara! Am fost acuzat de trafic de droguri de risc și de mare risc, dar nu și de consum, decât de trafic. Și am semnat un acord de recunoaștere a vinovatiei și in acest acord îmi spune ‘ În baza art. 7 alin. (1) din Legea nr. 76/2008, instanţa de judecată va dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat’, asta ce anume înseamnă? Înseamnă și ca vor sa îmi faca test de drog dacă am consumat? Sau nu are legătura? Sunt nelămurit.
Bună seara,

Prelevarea de probe biologice se referă la faptul că dvs. veți da niște probe de sânge/salivă/urină, care să fie stocate în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, în vederea obținerii profilului ADN-ului dvs.. Aceste date sunt stocate pentru ca, în viitor, în situația în care sunt comise infracțiuni, unde sunt descoperite probe biologice (urme de sânge, urină, lichid seminal, etc.), să se poată descoperi, mai ușor, persoana vinovată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recoltare probe biologice tempori tempori o persoana condamnata la o pedeapsa cu suspendare pentru trafic de droguri de risc, in perioada de supraveghere, poate fi obligata sa i se recolteze probe ... (vezi toată discuția)
Refuzul prelevarea probelor biologice de la inculpaþi în vederea introducerii profilelor genetice în sistemul naþional de date genetice judiciare temutu temutu In primul rand se pedepseste refuzul in acest caz? Pur si simplu nu doresc pentru ca ar afecta grav sansele mele pentru o visa in SUA, de care am nevoie pentru ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Cda66 Cda66 Acum 1 an de zile am fost oprit în trafic de un echipaj de la politia rutiera, am fost testat cu etilotestul, rezultatul a fost 0.00. Polițistul mi-a făcut ... (vezi toată discuția)