avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna seara! Încă nu sunt asa informata în ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna seara! Încă nu sunt asa informata în legătură cu PFA. ...

Buna seara! Încă nu sunt asa informata în legătură cu PFA.
Situația mea este urmatoarea: am lucrat ca și asistent medical la un centru de permanenta cu PFA din mai 2019 și chiar atunci am și rămas însărcinată. Am lucrat pana am născut iar de atunci mi-am suspendat activitatea. Problema este următoarea:
Am rămas însărcinată cu al doilea copil iar în ianuarie ar trebuie sa îmi reiau activitatea însă medicul ginecolog mi-a recomandat repaus ( concediu cu risc maternal).
Întrebarea mea este: am dreptul la concediu medical cu risc maternal? Si daca da ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:28, 7 Decembrie 2021
Medicul specialist ginecolog si medicul de familie sunt singurii care pot acorda concediu de risc maternal, nu sa faca recomandari (cui ?).
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Da, am primit scrisoare medicala de la medicul ginecolog. Dar nu știu dacă având PFA și venind din concediu de creșterea copilului îmi va plăti cineva acest concediu. Asta era nelămurirea.
Cine a platit primul concediu il poate plati si pe al 2-lea (asa reiese din link-ul indicat in primul meu mesaj.
Cel mai sigur este sa intrebati la CJAS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Catalina Turneanu Catalina Turneanu Buna ziua, Va rog frumos sa-mi raspundeti la o intrebare. Sunt in CCC pana pe data de 8 iunie 2018. Dupa aceasta perioada doresc sa intru in concediu de risc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! lucrez in aviatie si sunt insarcinata. teoretic indeplinesc ... CrissDim CrissDim Buna ziua! Lucrez in aviatie si sunt insarcinata. Teoretic indeplinesc conditiile pentru a intra in concediu de risc maternal:vibratii, lucrat in timpul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. din cauza ... Costi111 Costi111 Buna ziua, Sotia este insarcinata in 5 luni jumatate. Din cauza unor probleme a primit de la medicul specialist (ginecolog) scrisoare medicala cu ... (vezi toată discuția)