avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme serioase cu o mostenire in UK
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme serioase cu o mostenire in UK

Sunt casatorit cu o englezoaica. Sotia avea o sora, necasatorita niciodata, care a decedat. Ea a lasat printr-un testament, redactat in 2009, 80% din avere la ...Unicef, si 20% sorei ei, dar totusi numind-o pe aceasta ca administrator responsabil cu impartirea averii (power of probate).
Acest lucru a fost o "razbunare/pedeapsa" datorata faptului ca nu a fost de acord ca sora ei sa se marite cu mine si sa vina in Romania.
Cunoaste cineva legislatia britanica? Putem face ceva ca sa evitam sa dam 80% din avere unei organizatii care chiar si anul trecut era in centrul unor mari scandaluri de ped_o_fil/ie?
Daca pur si simplu nu dam Unicef nici un ban, ce se poate intampla dpdv legal?
Orice sfaturi sunt binevenite!
Multumim!
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2021
retzy, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu aveti cum evita ca exista un testament si ghinion, facut la un notar.
singura modalitate e sa dovediti ca nu era sanatoasa la cap, ceea ce nu cred ca e cazul.
respectati-i dorinta si bucurati-va de aia 20% ca putea sa nu ii lase nimic surorii.
Discitati cu un avocat englez,legislatia din UK edte oricum diferita fata de cea din sistemul continenal de drept si aii sles fata de Romania.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare avere catre concubina marshanna marshanna Buna ziua... Tatal meu a cumparat un apartament in anul 1977. La data cand a cumparat apartamentul, tatal meu era necasatorit. Banii, o suma considerabila ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc - drept vizita copil codrutz1967 codrutz1967 Stie cineva cum ma poate ajuta un executor judecatoresc in situatia in care fosta sotie ignora total o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care o ... (vezi toată discuția)
Negare paternitate camelia72 camelia72 Tatal constata ca fiul pe care l-a crescut, nu este fiul biologic. Baiatul are 20 de ani, este conceput in timpul casatoriei. Tatal al carui nume il poarta ... (vezi toată discuția)