am castigat un proces cu un apartament si urma sa facem executarea silita. Am mers la un executor judecatoresc dar ne poarta de vreo 6 luni , platind in fiecare luna taxe de publicitate. Intre timp persoana pe care trebuia sa-i facem executarea a decedat si acum trebuie sa-i faca executarea mostenitorilor. Am dus la executor o copie xerox dupa certificatul de deces si platim din nou publicitate (si ducem si toate adresele la mostenitori) si ii trimite instiitare tot la decedata. De ce? daca noi am dus dovada ca a decedat.Acum trebuie sa platim din nou publicitate si toate taxele
Partea care solicita in cadrul procedurii de executare silita intocmirea unui act, efectuarea unei deplasari, transmiterea unor documente etc este obligat sa avanseze la executorul judecatoresc cheltuielile respective. Conform art 500 si urm Cod proc civ, publicatiile de vanzare imobiliare trebuiesc comunicate si afisate la anumite persoane si locuri, altfel vanzarea este nula. Mai mult, in cazul in care se doreste ca bunul sa fie mai repede valorificat, creditorul poate cere publicitater in ziare sau prin alte forme, pe cheltuiala sa. In cazul in care debitorul a decedat, se continua procedura de executare dar numai dupa trecerea a 8 zile de la notificarea mostenitorilor defuctului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxa fotocopie dosar
Mia4
Buna ziua! Intr un dosar pentru contestare executare silită am plătit taxa de timbru,mi se solicită si taxa fotocopie dosar de la executor .
Pute ti sa ma ... (vezi toată discuția)
Executare silita
Akino
Buna seara. In urma cu cca 10 ani, am mostenit dupa decesul tatalui meu, cota de 3/8 dintr-un apartament, mama avand deci 5/8 din acesta. In 2008, am ... (vezi toată discuția)