avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru casa socrei mele, exista un act prin care eu si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru casa socrei mele, exista un act prin care eu si sotul ...

Pentru casa socrei mele, exista un act prin care eu si sotul meu (decedat) avem grija de ea pana la moartea ei si, ulterior, ramanem cu casa.
La 12 ani dupa semnarea acestui act, pe soacra mea a luat-o in grija fiica ei, fara a modifica niciun act. Soacra a murit, fiica ei vrea parte din casa. Daca nu exista niciun act care sa modifice actul initial, fiica ei are vreun drept din casa? In afara de ceea ce eu o sa ii ofer benevol, pentru anii in care a avut grja de mama ei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:07, 7 Decembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă actul pe care l-ati încheiat este un contract de întreținere, nu se pune problema rezervei succesorale pentru ca actul este cu titlu oneros și nu o liberalitate.
De asemenea, nici problema dezbaterii succesiunii nu se pune. Decât dacă defuncta a mai avut si alte bunuri, în afara de acea casa, care a fost deja transmisa din timpul vieții.
Cumnata dvs nu are ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. eu și sora mea (a decedat în anul 2022) suntem ... marele torino marele torino Bună ziua. Eu și sora mea (a decedat în anul 2022) suntem singurii moștenitori după mama noastră. Mama noastră este singură mostenitoare ( eu și sora ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,intrebarea mea este despre contractul de donatie cu scutire de raport. Mario_123 Mario_123 Anul trecut socrii mei au donat mie si sotiei casa+tot terenul care il aveau.Sotia mea mai are doua surori care au fost de acord verbal fara nici un act semnat ... (vezi toată discuția)
Act donatie a-elena a-elena Buna ziua, As dori sa stiu daca actul de donatie poate fi atacat. Sorcrii mei vor sa ne faca un act de donatie pe casa si terenul unde locuim, iar cumnatul ... (vezi toată discuția)