Am o nelamurire in legatura cu un testament creat de bunicul meu pentru mine si sora mea. Declar ca dansul a avut 2 copii, pe mama care a decedat si un fiu (necasatorit si fara copii). Acesta l-a exclus in totalitatea pe fiul dansului, iar pe noi (nepoatele dansului) ne-a declarat legatare universale pentru intreaga avere imobila si mobila. Bunicul meu inca traieste, dar vreau sa aflu ce se poate intampla la momentul decesului sau, avand in vedere ca mai are un fiu in viata? Multumesc anticipat!
Se întâmplă ca după decesul bunicului va trebui sa dezbateti succesiunea, unde va trebui sa fie prezent si fiul.
Copiii sunt moștenitori rezervatari. Asta înseamnă că în această calitate, legea le acorda o cota din averea bunicului, pe care acesta nu o poate încalca prin donații sau testamente.
Dacă testamentul este excesiv (cum e și cazul dvs, bunicul lăsându-va tot), unchiul poate solicita reductiunea testamentului pentru încălcarea rezervei succesorale.
Reductiunea operează fie în natura (unchiul va primi o parte din bun/bunuri), fie prin echivalent (dvs și sora va trebui sa ii achitați o sulta).
Dacă odată prezent la dezbaterea succesiunii, unchiul declara ca nu are pretenții la succesiune și e dispus sa renunțe la moștenirea tatălui sau.....norocul dvs.
Testament
mama33
Buna ziua!
Am si eu o nelamurire;
_avem testament facut cu propietarul si vreau sa stiu care mai sunt legile legate de acest testament facut prin ... (vezi toată discuția)