avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... POPRIRE INJUSTA DIN SALARIUL SOTIEI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

POPRIRE INJUSTA DIN SALARIUL SOTIEI

POPRIRE INJUSTA DIN SALARIUL SOTIEI

Buna seara.
Am lucrat in cadrul unei firme,cu specific alimentar,fiind incadrat pe postul de curier.In fapt,transportam zilnic personalul lucrativ de la domiciliul (din provincie pana in Bucuresti) la locatia unde isi desfasura fiecare activitatea,iar seara ii duceam inapoi la domiciliul fiecaruia.La un moment dat am avut un accident de circulatie fara victime. Microbuzul cu care lucram a fost avariat.In urma discutiilor,purtate cu doua persoane din conducere firmei,mi sa comunicat ca,reparatia va costa aprox. 12.000 ron.Acesti bani fiindu-mi opriti in rate de 250 ron/luna.
Mentionez ca ratele am inceput sa le platesc in luna martie 2021.
La inceputul lunii noiembrie 2021 m-am inbolnavit grav de plamani si am fost obligat de stare grava de sanatate sa demisionez.
La inceputul lunii decembrie 2021,mi-au fos oprite toate drepturile banesti ce mi se cuveneau (1900 ron),totodata fiind anuntat ca in continuare ratele vor fi oprite din salariul sotiei,care lucreaza in cadrul aceleiasi firme.
Poate cineva,va rog,sa-mi spuna daca este legal sa opreasca restul sumei,din salariul sotiei ?
Mentionez ca am varsta de 67 ani si sunt diagnosticat cu B.P.O.C.

VA MULTUMESC.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2021
Decebal54, utilizator
Cel mai recent răspuns: IoneliaIVAN , utilizator 09:33, 13 Decembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e legal si sotia poate sa sesizeze la itm. Si dvs la fel pt retinerea de 1900.
Dvs v-ati inteles cu societatea, ati acceptat ca aveti vine si trebuie sa platiti prejudiciul , ati acceptat sa platiti cei 250 de lei ? Aveti vreo hartie semnata in acest sens ?
Buna ziua..Va multumesc pt raspuns.
Da,am semnat un angajament de plata,in rate,a reparatiei autovehicolului.,in valoare totala de 9928,78 ron.
Mentionez ca in cadrul aceleiasi firme,sunt angajate si sotia si 2 fice.Semnarea angajamentului sa facut sub presiunea,voalata, ce-i drep ,ca vor exista repercusiuni asupra restului familiei.,in cazul in care nu semnez.
Eu nu aveam de unde sti,ca ma voi imbolnavi,atat de grav,dupa circa 7 luni.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2021
Decebal54, utilizator
Retinerea pe care o face angajatorul din salariul sotiei pentru un asa-zis prejudiciu cauzat de Dvs. nu este legala. Deasemenea, in conditiile in care, angajatorul v-a retinut Dvs. din salariu fara sa va comunice o decizie in acest sens este nelegala. Aveti la indemana pe de-o parte sesizarea ITM-ului si calea instantei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii, angajamentul de plata si contractul de garantie angi_78 angi_78 Buna seara. Incep prin a va spune ca sunt contolor gestiune, si acum 3 ani, cand am fost preluati de firma la care lucrez, am semnat un contract de garantie ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii Tatianaioan Tatianaioan Buna seara ,as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns ,daca se poate .In anul 2006 am facut un imprumut la o banca in suma de 2164 ron,am platit 33 ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa rezolv din pensia pe caz de boala a mea si asotiei care i se cere o plata lunara de 300ron ea fiind garant la un inprumut din banca marcel61 marcel61 am inprumutat din bancpost acum 10 ani suma de 14500ron .am platit 250 ron lunar timp de 4 ani dupa care am suferit o operatie pe cord deschis 3 bypasuri mai ... (vezi toată discuția)