avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... demisia si somajul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

demisia si somajul

Daca demisionez mai pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:09, 12 Ianuarie 2010
ancau.clau a scris:

Ok, am inteles. As mai avea o rugaminte:
Potrivit legii 76/2002 sectiunea a 4-a, Art.16 - Beneficiari ai prevederilor prezentei legi sunt persoane in cautarea unui loc de munca, aflate in una din urmatoarele situatii:
lit. c) ocupa un loc de munca si, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia.
ce justificari ar trebui aduse in vedere incadrari in aceasta situatie?

P.S.: Dat fiind ca sunt "fortat" sa demisionez, as vrea sa am un venit cat de mic ar fii el pana as reusii sa gasesc un alt loc de munca.
Va multumesc.

Ca sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj nu este destul sa va aflati in cautarea unui loc de munca, cititi si articolul 17 din legea pe care o citati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Patronul ma obliga sa imi dau demisia ca sa nu pot primi somaj bociu bociu buna as vrea sa stiu si eu ce sa fac in acest caz;am fost dat afara de patron pt c nu am vrut sa mai fac ore suplimentare,programul de lucru era de la 7-17,dar ... (vezi toată discuția)
Somaj, ce se poate face daca angajatorul nu doreste sa ne trimita in somaj? icoman icoman Buna ziua. Rugamintea mea este daca puteti sa-mi furnizati legea / litera /articol unde scrie exact ce perioada trebuie muncita din urma, cu sau fara ... (vezi toată discuția)