avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna, In cazul unui angajat care are contract de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna, In cazul unui angajat care are contract de munca platit ...

Buna,
In cazul unui angajat care are contract de munca platit pe ora si el lucreaza mai putin decat norma legala de lucru trebuie sa-i platesc la nivelul salariului minim pe economie sau pot sa-i plagtesc pentru orele efectiv lucrate? De exemplu intr-o luna sunt 176 ore legal si el lucreaza doar 150 ore , plata pe ora trebuie sa sa fie la nivelul salriului minim?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 10 Decembrie 2021
Trebuie plătit pentru orele efectiv lucrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim garantat in plata anonim anonim daca o persoana este incadrata cu salariul min. pe economie si lucreaza programul intreg intr-o luna este legal sa fie platita sub nivelul legal minim daca nu ... (vezi toată discuția)
Biletele de voie (invoirile)in scopuri personale succesconf succesconf La societatea la care lucrez se practica aceasta forma de invoire inca din 2006. Pana luna aceasta nu s-a pus problema ca nu este in regula sa taiem aceste ... (vezi toată discuția)
Angajat cu norma byanna byanna Buna ziua, am si eu o intrebare: daca lucrez intr-o institutie si am o norma de facut,in cazul in care nu indeplinesc norma respectiva, angajatorul imi poate ... (vezi toată discuția)