avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Detin o boxa( proprietate privata)la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Detin o boxa( proprietate privata)la subsolul unui ...

Buna ziua!
Detin o boxa( proprietate privata)la subsolul unui bloc. Luna aceasta s-au schimbat pompele blocului si a rezultat ca am de plata 70 Ron. Avand in vedere ca nu locuiesc in bloc si nu ma folosesc de aceste pompe, este legal sa imi fie adaugat costul in lista de plata?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:23, 12 Decembrie 2021
Care este legatura intre pome de apa si boxa?
Pompele reprezinta parte comuna si conform disp L nr 196/2018 proprietarii detn obligatia legala sa achite lunar cote comune si individuale
In speta daca nu locuiti efectiv ,nu au fost calculate costuru consum utilitati individuale dar au fost calculate cote comune
De aceste pompe de apa beneficiaza locatarii blocului respectiv. Administratorul argumenteaza ca si proprietarii boxelor de la subsol trebuie sa contribuie la cotele comune.
Are dreptate? Chiar daca nu avem niciun beneficiu din inlocuirea acestor pompe?
Multumesc!
Pompele reprezinta parte comuna si conform disp L nr 196/2018 proprietarii detn obligatia legala sa achite lunar cote comune -indiferent daca locuiesc sau nu efectiv in condominiu
In condominiu sunt multe parti comune=tersa,subsol tehnic,ghene gunoi,etc de care nu beneficiati exclusiv dar pentru care ,lunar,legiuitorul a prevazut obligatia sa achitati cote comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietarul unui spatiu de depozitare care se ... rsb1 rsb1 Buna ziua, Sunt proprietarul unui spatiu de depozitare care se afla la subsolul tehnic al unui bloc și am niste nelamuriri în ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, reprezint o asociatie de proprietari si va rog sa ... sorin2504 sorin2504 Buna ziua, Reprezint o Asociatie de Proprietari si va rog sa imi spuneti daca tevile cu apa calda pt incazire 2 tevi (tur-retur) si apa calda menajera ,in ... (vezi toată discuția)
Fațada exterioara---parte comuna sau nu? D. M. D. M. Bună seara! Fațada exterioara a unui bloc constituie parte comuna? Oare la asta se refera exprimarea \"pereții perimetrali\" care apare la litera b) din ... (vezi toată discuția)