avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna, am primit decizia de pensionare pentru limită ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna, am primit decizia de pensionare pentru limită de vârstă, ...

Buna, am primit decizia de pensionare pentru limită de vârstă, lucrez la stat, conform legii pot cumulul pensia si sa lucrez la stat in continuare, in cazul acesta institutia imi inceteaza contractul de munca pe baza deciziei de pensionare si imi face un alt contract de munca? multumesc.
- pot sa raman in activitate pe acelasi contract? multunesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:01, 12 Decembrie 2021
1) Ce varsta aveti?
2) In acest moment incasati si pensie de la stat si lucrati in continuare la stat?
Trebuie incetat CIM si incheiat altul nou.
Momentan se poate cumula pensia de limita de varsta cu salariul din sistemul bugetar.
61 ani
am grupa II (Lg. 3/1977) 15 ani
Total eronat.
C.i.m. încetează de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau la data comunicării deciziei de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare ContSters48681 ContSters48681 Buna ziua. Am bagat dosarul de pensionare. Mai trebuie sa lucrez pana imi vine decizia sau nu e obligatoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Bună ziua după ieșirea la pensie de limita de vârstă (35+5ani) ... Aldea Mariana Aldea Mariana Bună ziua după ieșirea la pensie de limita de vârstă (35+5ani) vechime pot lucra în continuare? Po lua și pensie și salariu? (vezi toată discuția)