avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - postnatal

Buna ziua. In prezent am 2 contracte de munca si sunt insarcinata. In februarie voi intra in prenatal la ambele locuri de munca, urmand sa finalizez postnatalul la inceputul lunii iunie. Intrebarea mea este urmatoarea :
Cum trebuie sa procedez pentru a renunta la al doilea loc de munca dupa postnatal?
Nu vreau sa ii incurc cu prezenta mea timp de 2 ani pentru ca oricum nu o sa revin la ei dupa ce fetita va implini varsta expirari CIC-ului.
Pot sa imi dau demisia? Cand ar trebui sa fac asta?
Patronii sunt de acord sa nu existe preaviz si lor le convine asa.
La dosarul pentru CIC va trebui sa aduc o dovada a incheierii contractului de munca cu cea de a doua firma?
Va rog sa ma ajutati, nu stiu cum sa procedez ca sa fie bine pentru toata lumea si sa nu am nici probleme la dosarul de CIC.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 11:09, 21 Aprilie 2010

Este obligatoriu sa instiintez angajatorul la care am functia de baza de existenta celui de al doilea?
Cel la care am norma partiala stie, bineinteles, ca am inca un loc de munca la care am functia de baza (am dat declaratie in acest sens la angajare).


Nu cred ca ai aceasta obligatie. Teoretic te poti prezenta cu copia si certificatul la angajatorul 2 si el sa stampileze pentru conformitate cu originalul avand in vedere ca i-ai prezentat si originalul, dupa care sa duci originalul acolo unde ai baza.
O copie legalizata nu ar fi suficienta?
Iata ce spun Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii legalizate. Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1 din prezentele norme.
Multumesc!
Buna ziua inca o data.
Nu deschid alt subiect pentru ca se refera in principiu la acelasi lucru intrebarea mea.

Am nascut pe 13 aprilie si vreau sa stiu daca pot incheia contractul de munca cu acordul partilor pe data de 1 mai sau este obligatoriu sa stau tot postnatalul la ei si apoi sa incheim contractul.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil irinacosiba irinacosiba Buna ziua! Am urmatoarea situatie:am o salariata care are functia de baza la mine la firma(8 h) si mai este angajata la alta firma cu program de 4h pe zi. In ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal 2 locuri de munca 8 ore/zi ramonaneagoie ramonaneagoie Buna ziua. Cum se procedeaza cu concediul prenatal/postnatal in cazul in care o salariata are 2 locuri de munca, inregistrate cu 8h/zi, fiecare in ... (vezi toată discuția)
Postnatal si cic angajator partime brendissima brendissima Cum tb procedat in cazul in care salariata insarcinata va intra in postnatal la angajatorul la care lucreaza cu norma intreaga vis-a-vis de alt contract cu ... (vezi toată discuția)