avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - postnatal

Buna ziua. In prezent am 2 contracte de munca si sunt insarcinata. In februarie voi intra in prenatal la ambele locuri de munca, urmand sa finalizez postnatalul la inceputul lunii iunie. Intrebarea mea este urmatoarea :
Cum trebuie sa procedez pentru a renunta la al doilea loc de munca dupa postnatal?
Nu vreau sa ii incurc cu prezenta mea timp de 2 ani pentru ca oricum nu o sa revin la ei dupa ce fetita va implini varsta expirari CIC-ului.
Pot sa imi dau demisia? Cand ar trebui sa fac asta?
Patronii sunt de acord sa nu existe preaviz si lor le convine asa.
La dosarul pentru CIC va trebui sa aduc o dovada a incheierii contractului de munca cu cea de a doua firma?
Va rog sa ma ajutati, nu stiu cum sa procedez ca sa fie bine pentru toata lumea si sa nu am nici probleme la dosarul de CIC.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 11:09, 21 Aprilie 2010
Puteti incheia c.i.m. cu acordul partilor ...
Sa va traisca bebe!
1. Ar fi bine sa stati pana expira concediul de maternitate (sau 42 de zile de la nastere) pentru ca altfel nu beneficiati de indemnizatia pentru acesta.
2. Apoi intrati in CCC pana la 2 ani si apoi puteti sa incetati CIM.
Eu am 2 cim si doar la unul vreau sa renunt inainte de vreme.
Deci eu zic ca nu imi pierd dreptul la cic.
Corect?

In cazul asta, pot sa incetez un cim cu data de 1 mai, inainte de expirarea celor 42 de zile de postnatal? Bineinteles vreau sa intru in CIC si sa mi se ia in calcul si venitul de la acest al doilea cim.
1. Da, va puteti inceta raportul de munca la acel loc de munca la data de 01.mai.
2. Vi se vor lua in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit realizate in ultimul an, timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului.
Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil irinacosiba irinacosiba Buna ziua! Am urmatoarea situatie:am o salariata care are functia de baza la mine la firma(8 h) si mai este angajata la alta firma cu program de 4h pe zi. In ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal 2 locuri de munca 8 ore/zi ramonaneagoie ramonaneagoie Buna ziua. Cum se procedeaza cu concediul prenatal/postnatal in cazul in care o salariata are 2 locuri de munca, inregistrate cu 8h/zi, fiecare in ... (vezi toată discuția)
Postnatal si cic angajator partime brendissima brendissima Cum tb procedat in cazul in care salariata insarcinata va intra in postnatal la angajatorul la care lucreaza cu norma intreaga vis-a-vis de alt contract cu ... (vezi toată discuția)