avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O Asociatie vrea sa cumpere o casa de locuit, apoi sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O Asociatie vrea sa cumpere o casa de locuit, apoi sa o doneze ...

O Asociatie vrea sa cumpere o casa de locuit, apoi sa o doneze unei familii cu multi copii . Este legal? Din anumite motive nu poate dona banii in vederea achizitionarii casei direct familiei. Daca este donata se poate pune conditii ca ea sa ramana copiilor, sa nu fie vanduta sau impartita de parintii care se afla in divort?
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 11:14, 16 Decembrie 2021
Asociatia poate achizitiona bunuri in vederea donarii, tocmai de aceea natura acesteia, astfel cum este reglementata in OUG 26/2000 privind asociatiile si fundatiile, este nonprofit. Poate fi donata parintilor cu instituirea dreptului de uzufruct in favoarea minorilor ( astfel locuinta neputand fi instrainata). si eventual cu stipularea unor conditii inclusiv posibilitatea ca la majoratul minorilor sa poata fi dobandita. Totusi exista o problema daca parintii sunt in procedura de divort. Eventual puteti dona unui parinte care se ocupa de minori.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare contract donatie nickey1234 nickey1234 Buna ziua, părintii mei vor sa îmi doneze o casa cu clauza ca nu o pot vinde atâta timp cat ei trăiesc.Eu sunt unicul lor copil însă ei sunt foarte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cât de sigură este oferta donație și acceptarea ... AlexA00 AlexA00 Buna ziua, Cât de sigură este oferta donație și acceptarea ofertei in momentul unui partaj? Când vrei că totul să rămână copiilor fara a avea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare/cumparare - donatie rl_lucian rl_lucian Sora mea impreuna cu fostul sot au primit de la parintii nostri o suma de bani drept donatie, suma cu care au achizitionat o casa. Ulterior ea a divortat de ... (vezi toată discuția)