avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTURI PARENTALE .Buna ziua! In urma unei relații, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTURI PARENTALE .Buna ziua! In urma unei relații, mătușa mea a avut o fetita, ...

Buna ziua! In urma unei relații, mătușa mea a avut o fetita, dar la scurt timp după s-a despărțit de tatăl fetitei, iar după un an s-a căsătorit cu un bărbat împreună cu care a crescut fata timp de 8 ani. Acum mătușa mea a decedat, iar fata e foarte atașată de tatăl care a crescut-o. Specific ca tatăl biologic nu a mai cautat-o niciodată de când părinții s-au despărțit, ea fiind recunoscuta legal de el.. Ce e de făcut ca fetita sa rămână cu cine își dorește ea, pt ca pana la urma asta contează?! Ce drepturi are tatăl care a crescut-o? O poate obține tatăl biologic, dacă își cere drepturile în instanta? Dorința ei și a mamei sale, înainte sa moara, a fost ca fetita sa crească in familie, cu mătușa și verișoarele, care au fost mereu prezente in viata ei si tatăl care a crescut-o. Minora are 12 ani acum.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:20, 16 Decembrie 2021
Doar daca tatal care a crescut-o o adopta legal.
Dar asta presupune si acordul tatalui biologic in acest sens.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
tatal ce a crescut-o o poate cere in plasament pana la adoptie
Sa ia legatura cu cei de la dgaspc si autoritatea tutelara.
Pt adoptie, instanta poate trece peste acprdul tatalui biologic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului minor catre un "tert" cadriancosmin cadriancosmin Buna seara, Situatie: X(Barbatul) si Y(Femeia) traiesc in concubinaj, iau nastere 2 copii (in prezent minori).Fetita 5 ani, baiatul 2 ani. Femeia pleaca de ... (vezi toată discuția)
Responsabilizare mama vvf vvf Sunt matusa unei fetite de 7 ani, pe care o cresc de cand s-a nascut. Pentru ca mama nu prea are disponibilitate afectiva si nici materiala (vesnice datorii la ... (vezi toată discuția)
Cum adopt fetita fiicei mele LaryssaN96 LaryssaN96 Este posibil sa adopt pe fata ficei mele , adica nepoata mea , mama ei fiind minora , necasatorita , nepoata mea fiind in certificat nerecunoscuta de tatal ei ... (vezi toată discuția)