avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Am următoarea situatie: Lucrez de 12 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Am următoarea situatie: Lucrez de 12 ani la o firmă, ...

Buna ziua.
Am următoarea situatie:
Lucrez de 12 ani la o firmă, care are mai multe departamente,proiecte diferite.la un an de la angajare am fost mutată pe un post de conducere (sef de schimb) , pe care îl ocup si in prezent. Ideea este ca:
Firma noastra a pierdut contractul cu un anumit client .(in luna august )pe noi ca si angajati ne au anunțat (abia pe 15 noiembrie) că mai avem de munca pt acest client doar pana pe 15 Decembrie .
Pentru toti oamenii din linia de producție au găsit loc în celelalte departamente, inclusiv managerului de proiect (cel care a pierdut licitatia) .
Mie mi - au spus sa stau in medical timp de 2 saptamani,pentru ca nu mi - au găsit un alt post pe care sa il ocup.
Si sa ma întorc la serviciu in ianuarie( fara vreo garantie ca atunci vor avea un post de oferit).
Mi - au spus că, în cazul în care, nu imi gasesc loc, ma vor pune în preaviz20 de zile (la funcție de conducere stiu ca sunt 45) si imi vor oferii doar un salariu compensatoriu.
Va rog frumos , sa imi spuneti , cat este de legal sa faca asta?
Si ce drepturi am?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 16 Decembrie 2021
Este legal...preavizul în cazul concedierii este de minim 20 de zile lucratoare , indiferent de functie, potrivit Codului Munci.

Drepturile sunt cele menționate în contractul individual de muncă în regulamentul intern si/sau în contractul colectiv de munca aplicabil.
Ultima modificare: Joi, 16 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu!!! tavy_avy tavy_avy Buna seara! Povestea mea suna cam asa: Lucrez de aproximatix 2 ani la o firma in domeniul alimentar. De curand am fost anuntat ca se fac disponibilizari in ... (vezi toată discuția)
Revenire din postnatal Cristina.sije@gmail.com Cristina.sije@gmail.com Buna ziua, Am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am ocupat si ocup functia de Director Calitate in firma x, am ramas insarcinata, veste minunata. La 32 de ... (vezi toată discuția)
Daca poate cineva sa ma lamureasca lavi_marcos lavi_marcos sunt angajata de 1 an si 3 luni la o firma particulara care comercializeaza profile pvc. nu am studii superioare si nici macar medii, am terminat sc. ... (vezi toată discuția)